Читај ми

Вујовић: Сигурна пословна клима за инвеститоре

Премијер Србије Александар Вучић отворио је данас у Лондону инвестициону конференцију, уз поруку да је влада почела да реформише Србију са јасним циљем да постане најатрактивнија земља за стране инвестиције у региону. Присутнима се обратио и српски министар финансија Душан Вујовић који је том приликом истакао да је Србија на почетку дугог пута и да је време да се надокнади оно што је изгубљено у последње две деценије.

„Ова влада ће вам омогућити сигурну пословну климу. Ми смо на финансијском тржишту још од 2011. године и сад морамо да докажемо инвеститорима да су добро инвестирали и да треба да инвестирају више“, истакао је Вујовић на конференцији „Србија- Дан инвестирања“ коју организује Британско-српска привредна комора.

Премијер Вучић је на поменутој конференцији

истакао да је “наш циљ је да имамо више страних инвестиција, више инвестиција и из Велике Британије“.

Он је говорио и реформским мерама које српска влада спроводи, као и о законима који су усвојени како би поправили инвестициону климу у Србији.

„Ова влада, која има највећу подршку у историји српског демократског друштва, одлучна је да побољша пословну климу у Србији. Политичка и макроекономска стабилност, као основни предуслови за привлачење страних инвестиција и сигурност њиховог капитала, су остварени. Економске реформе, економски раст и смањење незапослености су приоритети ове владе“, рекао је премијер.

На скупу је говорио и бивши аустријски канцелар Алфред Гузенбауер, који је истакао да су у Србији сви посвећени европском путу, и влада и представници пословног света, као и народ.

„Србија је учинила све када су реформе у питању и Србија ће се показати као одговоран партнер Европи“, истакао је Гузенбауер.

Британско-српска привредан комора основана пре пет година са циљем да оснажи пословне везе српске и британске привреде.

Сличне теме

Издавање фискалних рачуна обавезно

Ускоро расписивање конкурса за доделу кредита за незапослене

До средине године усвајање Стратегије за подстицање извоза