Čitaj mi

Vujović: Sigurna poslovna klima za investitore

Premijer Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas u Londonu investicionu konferenciju, uz poruku da je vlada počela da reformiše Srbiju sa jasnim ciljem da postane najatraktivnija zemlja za strane investicije u regionu. Prisutnima se obratio i srpski ministar finansija Dušan Vujović koji je tom prilikom istakao da je Srbija na početku dugog puta i da je vreme da se nadoknadi ono što je izgubljeno u poslednje dve decenije.

„Ova vlada će vam omogućiti sigurnu poslovnu klimu. Mi smo na finansijskom tržištu još od 2011. godine i sad moramo da dokažemo investitorima da su dobro investirali i da treba da investiraju više“, istakao je Vujović na konferenciji „Srbija- Dan investiranja“ koju organizuje Britansko-srpska privredna komora.

Premijer Vučić je na pomenutoj konferenciji

istakao da je “naš cilj je da imamo više stranih investicija, više investicija i iz Velike Britanije“.

On je govorio i reformskim merama koje srpska vlada sprovodi, kao i o zakonima koji su usvojeni kako bi popravili investicionu klimu u Srbiji.

„Ova vlada, koja ima najveću podršku u istoriji srpskog demokratskog društva, odlučna je da poboljša poslovnu klimu u Srbiji. Politička i makroekonomska stabilnost, kao osnovni preduslovi za privlačenje stranih investicija i sigurnost njihovog kapitala, su ostvareni. Ekonomske reforme, ekonomski rast i smanjenje nezaposlenosti su prioriteti ove vlade“, rekao je premijer.

Na skupu je govorio i bivši austrijski kancelar Alfred Guzenbauer, koji je istakao da su u Srbiji svi posvećeni evropskom putu, i vlada i predstavnici poslovnog sveta, kao i narod.

„Srbija je učinila sve kada su reforme u pitanju i Srbija će se pokazati kao odgovoran partner Evropi“, istakao je Guzenbauer.

Britansko-srpska privredan komora osnovana pre pet godina sa ciljem da osnaži poslovne veze srpske i britanske privrede.

Slične teme

Vujovic: Serbia Aligning Fiscal Policy To EU Standards Expeditiously

HELP SERBIA- ACCOUNT BALANCE

Paris Club approved official write-off of Serbia’s debt