Читај ми

Влада ће издвојити додатних 120 милиона динара за Суботицу

Министар финансија у Влади Републике Србије Млађан Динкић рекао је данас представницима локалне власти у Суботици, да ће Влада Србије за ту општину издвојити додатних 120 милиона динара из буџета за 2006. годину.

Динкић је, на конференцији за новинаре у Градској кући у Суботици, рекао да је према Закону о трансферним средствима, из буџета већ издвојено 208 милиона динара за ту општину.

Он је додао да је данас имао разговор са представницима локалне самоуправе о пројектима у Општини Суботица и истакао да је Влада у инфраструктуру палићког туристичког центра издвојила 45 милиона динара, а Скупштина општине Суботица одлучиће како ће тај новац бити употребљен – за изградњу бањског центра или обнову Палићке терасе.

За обнову Дечијег позоришта Суботица ће из буџета добити 30 милиона динара, за локалне спортске објекте 20 милиона, а за наталитетни фонд најмање 10 милиона, рекао је Динкић.

Министар финансија је најавио да ће 5 милиона динара бити издвојено за адиминистративне трошкове који су у Суботици, због употребе два језика, већи него у другим општинама.

Динкић је заједно са председником Општине Суботица Гезом Кучером, обишао Дечије позориште и Градско клизалиште, за чију изградњу је Влада већ исплатила 12 милиона динара, а општина 20 милиона динара, и изразио очекивање да ће оно бити завршено до краја године.

Министар финансија обишао је и штанд Асоцијације за женску економску иницијативу „Фемина креатива“, који је постављен поводом 10. децембра, Међународног дана људских права.

Он је раније данас присуствовао и презентацији палићког туристичког центра, где је истакао да ће за туризам Србије у наредној години бити издвојено 950 милиона динара, од чега половина за развој инфраструктуре туристичких објеката.

Динкић је рекао да ће та средства бити употребљена за објекте који су највећа развојна шанса у туризму Србије и навео да је стручна комисија Министарства трговине, туризма и услуга означила Палић и Фрушку Гору као такве две локације у Војводини.

Сличне теме

Издавање фискалних рачуна обавезно

Ускоро расписивање конкурса за доделу кредита за незапослене

До средине године усвајање Стратегије за подстицање извоза