Čitaj mi

Vlada će izdvojiti dodatnih 120 miliona dinara za Suboticu

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Mlađan Dinkić rekao je danas predstavnicima lokalne vlasti u Subotici, da će Vlada Srbije za tu opštinu izdvojiti dodatnih 120 miliona dinara iz budzeta za 2006. godinu.

Dinkić je, na konferenciji za novinare u Gradskoj kući u Subotici, rekao da je prema Zakonu o transfernim sredstvima, iz budzeta već izdvojeno 208 miliona dinara za tu opštinu.

On je dodao da je danas imao razgovor sa predstavnicima lokalne samouprave o projektima u Opštini Subotica i istakao da je Vlada u infrastrukturu palićkog turističkog centra izdvojila 45 miliona dinara, a Skupština opštine Subotica odlučiće kako će taj novac biti upotrebljen – za izgradnju banjskog centra ili obnovu Palićke terase.

Za obnovu Dečijeg pozorišta Subotica će iz budzeta dobiti 30 miliona dinara, za lokalne sportske objekte 20 miliona, a za natalitetni fond najmanje 10 miliona, rekao je Dinkić.

Ministar finansija je najavio da će 5 miliona dinara biti izdvojeno za adiministrativne troškove koji su u Subotici, zbog upotrebe dva jezika, veći nego u drugim opštinama.

Dinkić je zajedno sa predsednikom Opštine Subotica Gezom Kučerom, obišao Dečije pozorište i Gradsko klizalište, za čiju izgradnju je Vlada već isplatila 12 miliona dinara, a opština 20 miliona dinara, i izrazio očekivanje da će ono biti završeno do kraja godine.

Ministar finansija obišao je i štand Asocijacije za žensku ekonomsku inicijativu „Femina kreativa“, koji je postavljen povodom 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava.

On je ranije danas prisustvovao i prezentaciji palićkog turističkog centra, gde je istakao da će za turizam Srbije u narednoj godini biti izdvojeno 950 miliona dinara, od čega polovina za razvoj infrastrukture turističkih objekata.

Dinkić je rekao da će ta sredstva biti upotrebljena za objekte koji su najveća razvojna šansa u turizmu Srbije i naveo da je stručna komisija Ministarstva trgovine, turizma i usluga označila Palić i Frušku Goru kao takve dve lokacije u Vojvodini.

Slične teme

Vujovic: Serbia Aligning Fiscal Policy To EU Standards Expeditiously

HELP SERBIA- ACCOUNT BALANCE

Paris Club approved official write-off of Serbia’s debt