Читај ми

У Министарству финансија и привреде одржан брифинг за новинаре на коме су представљени закони усвојени на седници Владе Србије

Државни секретар у Министарству финансија и привреде Влајко Сенић и саветница министра за пореску политику Милица Бисић одржали су брифинг за новинаре и представили списак закона који су усвојени на седници Владе Србије, а чији је циљ стабилизација јавних финансија.

“Очекује се да ће резултат велике консолидације јавних финансија бити уштеда од 20 милијарди динара у 2013. години”, изјавила је саветница за порески систем у Министарству финансија и привреде Милица Бисић.

„Када се прерачунају губици од укидања парафискалних намета на локалном и централном нивоу и упореде са добицима који ће настати укључивањем сопствених прихода у буџетске биће остварен додатни прилив у буџет од најмање 10 милијарди динара“, додала је Бисић.

Државни секретар у Министарству финансија Влајко Сенић рекао је да ће укидањем сопствених прихода буџетских корисника бити остварени додатни приходи. Он је подсетио да је суштина измене Закона о буџетском систему обједињавање свих прихода у буџет и укидање сопствених прихода, као категорије, па тако сопствени приходи министарстава, органа, агенција више неће постојати.

На брифингу је било речи и о ММФ-у. “Амбиција Владе Србије је да постигне нови аранжман са ММФ уочи доношења буџета за 2013. годину током наредног месеца”, изјавио је Сенић. Он је оценио да не постоји проблем да се постигне договор са ММФ за 2013. годину, као и да је ова година изгубљена за смањење фискалног дефицита, али да је уверен да ће у наредној години буџетски дефицит бити смањен на 4 одсто БДП-а.

Сличне теме

Издавање фискалних рачуна обавезно

Ускоро расписивање конкурса за доделу кредита за незапослене

До средине године усвајање Стратегије за подстицање извоза