Čitaj mi

U Ministarstvu finansija i privrede održan brifing za novinare na kome su predstavljeni zakoni usvojeni na sednici Vlade Srbije

Državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede Vlajko Senić i savetnica ministra za poresku politiku Milica Bisić održali su brifing za novinare i predstavili spisak zakona koji su usvojeni na sednici Vlade Srbije, a čiji je cilj stabilizacija javnih finansija.

“Očekuje se da će rezultat velike konsolidacije javnih finansija biti ušteda od 20 milijardi dinara u 2013. godini”, izjavila je savetnica za poreski sistem u Ministarstvu finansija i privrede Milica Bisić.

„Kada se preračunaju gubici od ukidanja parafiskalnih nameta na lokalnom i centralnom nivou i uporede sa dobicima koji će nastati uključivanjem sopstvenih prihoda u budzetske biće ostvaren dodatni priliv u budzet od najmanje 10 milijardi dinara“, dodala je Bisić.

Državni sekretar u Ministarstvu finansija Vlajko Senić rekao je da će ukidanjem sopstvenih prihoda budzetskih korisnika biti ostvareni dodatni prihodi. On je podsetio da je suština izmene Zakona o budzetskom sistemu objedinjavanje svih prihoda u budzet i ukidanje sopstvenih prihoda, kao kategorije, pa tako sopstveni prihodi ministarstava, organa, agencija više neće postojati.

Na brifingu je bilo reči i o MMF-u. “Ambicija Vlade Srbije je da postigne novi aranžman sa MMF uoči donošenja budzeta za 2013. godinu tokom narednog meseca”, izjavio je Senić. On je ocenio da ne postoji problem da se postigne dogovor sa MMF za 2013. godinu, kao i da je ova godina izgubljena za smanjenje fiskalnog deficita, ali da je uveren da će u narednoj godini budzetski deficit biti smanjen na 4 odsto BDP-a.

Slične teme

Vujovic: Serbia Aligning Fiscal Policy To EU Standards Expeditiously

HELP SERBIA- ACCOUNT BALANCE

Paris Club approved official write-off of Serbia’s debt