Читај ми

Представљени резултати реформи у Србији

Делегација Владе Републике Србије која борави у радној посети Сједињеним Америчким Државама представила је на скупу америчких инвеститора, који је организовала америчка Асоцијација привредника, досадашње резултате реформи у Србији. Економски тим Владе, који чине министар финансија и економије Божидар Ђелић, министар енергетике и рударства Кори Удовички, министар за привреду и приватизацију Александар Влаховић и министар за економске односе са иностранством Горан Питић, одржао је данас више састанака са кључним институцијама америчке администрације за поспешивање процеса приватизације и уопште охрабрења приватног сектора као носиоца транзиције.

На састанку са Ексим банком, која даје гаранције америчким фирмама као подршку трговинским односима са земљама у развоју, потврђена је спремност да се ова банка врло активно укључи око питања трговинских односа између САД-а и Сартид-а као и да то не буде јединствен случај.

ОПИЦ, међународно удружење које даје подршку приватном сектору у Америци за улагања у земље у развоју, на данашњем састанку потврдио је подршку Министарству за привреду и приватизацију при лоцирању и пружању неопходне подршке америчким фирмама у самом процесу приватизације.

Настављени су даљи преговори са Светском банком око уговора за структурално прилагођавање. Одржан је састанак са представницима Сената у циљу добијања подршке за досадашње реформе, као и подршке за борбу против организованог криминала.

Делегација ће у уторак боравити у Бостону где ће на Универзитету Харвард имати бројне састанке са водећим стручњацима за подизање конкурентности. У поподневним сатима одржаће се панел дискусија са студентима Универзитета, у оквиру које ће бити одата почаст премијеру Зорану Ђинђићу који је на истом скупу у септембру 2002. године одржао запажено предавање о Србији.

Економски тим Владе у Бостону ће се придружити приватном и цивилном сектору из Србије, окупљеном у Националном савету за конкурентност.

Сличне теме

Издавање фискалних рачуна обавезно

Ускоро расписивање конкурса за доделу кредита за незапослене

До средине године усвајање Стратегије за подстицање извоза