Читај ми

Пореска управа почиње обуку о ПДВ-у

Пореска управа Републике Србије организује у четвртак, 25. септембра 2003. године, у 13.00 часова, семинар за новинаре о порезу на додату вредност. Новинари ће бити информисани о увођењу нових пореских института, дефинисаних одредбама Предлога закона о порезу на додату вредност, који је Влада Републике Србије усвојила 18. септембра. Нови начин опорезивања примењиваће се од 01. јануара 2004. године.

Семинар ће обухватити законска решења која се односе на пореске обвезнике и пореску основицу, начин обрачуна и плаћања ПДВ-а, остваривање права на повраћај средстава пореским обвезницима.

Предлог закона о порезу на додату вредност новинарима ће представити шеф Пројектног тима за увођење ПДВ-а и помоћник директора Пореске управе, Славица Стефановић, 

члан Пројектног тима за увођење ПДВ-а и професор на Правном факултету у Београду, др Дејан Поповић и начелник Одељења за образовање у Пореској управи, Славко Павловић. Почетком октобра Пореска управа почиње и обуку запослених у пореској и царинској служби о ПДВ-у. Предвиђа се и едукација пореских обвезника о новом начину опорезивања, који ће се, подсећамо, примењивати од 01. јануара 2004. године.

Сличне теме

Издавање фискалних рачуна обавезно

Ускоро расписивање конкурса за доделу кредита за незапослене

До средине године усвајање Стратегије за подстицање извоза