Čitaj mi

Poreska uprava počinje obuku o PDV-u

Poreska uprava Republike Srbije organizuje u četvrtak, 25. septembra 2003. godine, u 13.00 časova, seminar za novinare o porezu na dodatu vrednost. Novinari će biti informisani o uvođenju novih poreskih instituta, definisanih odredbama Predloga zakona o porezu na dodatu vrednost, koji je Vlada Republike Srbije usvojila 18. septembra. Novi način oporezivanja primenjivaće se od 01. januara 2004. godine.

Seminar će obuhvatiti zakonska rešenja koja se odnose na poreske obveznike i poresku osnovicu, način obračuna i plaćanja PDV-a, ostvarivanje prava na povraćaj sredstava poreskim obveznicima.

Predlog zakona o porezu na dodatu vrednost novinarima će predstaviti šef Projektnog tima za uvođenje PDV-a i pomoćnik direktora Poreske uprave, Slavica Stefanović, 

član Projektnog tima za uvođenje PDV-a i profesor na Pravnom fakultetu u Beogradu, dr Dejan Popović i načelnik Odeljenja za obrazovanje u Poreskoj upravi, Slavko Pavlović. Početkom oktobra Poreska uprava počinje i obuku zaposlenih u poreskoj i carinskoj službi o PDV-u. Predviđa se i edukacija poreskih obveznika o novom načinu oporezivanja, koji će se, podsećamo, primenjivati od 01. januara 2004. godine.

Slične teme

Vujovic: Serbia Aligning Fiscal Policy To EU Standards Expeditiously

HELP SERBIA- ACCOUNT BALANCE

Paris Club approved official write-off of Serbia’s debt