Читај ми

Отворен семинар о транзиционој економији и развоју

Заменик сталног представника Програма за развој Уједињених нација (УНДП) у Србији и Црној Гори Растислав Врбенски отворио је данас у Београду семинар о транзиционој економији и развоју, који се одржава у оквиру УНДП-овог програма развоја капацитета Министарства финансија Владе Републике Србије.

У оквиру овог скупа, који ће трајати до 23. септембра, серију предавања одржаће бивши министар финансија Мађарске и један од директора Светске банке Лајош Бокрош.

Он ће том приликом полазницима говорити о европским интеграцијама, реформи пензионог и система здравствене заштите, структуралним реформама и процесима приватизације, одржавању баланса плаћања, као и о мађарским смерницама у царини и утицају транзиције на тај сектор и преговарање.

Предавања су намењена запосленима у Министарству финансија, како би користећи искуства источноевропских земаља научили да решавају проблеме које пред њих ставља актуелна транзиција у нашој земљи.

Лајош Бокрош је у Светској банци од 1996. године, специјализован је за транзициону економију и приватизацију, а водио је мисије Светске банке у Русији, Албанији, Азербејџану, БиХ, Словачкој, Хрватској, Румунији, Узбекистану, Бугарској, Бангладешу, Кини, Вијетнаму, Алжиру и Малти.

Сличне теме

Издавање фискалних рачуна обавезно

Ускоро расписивање конкурса за доделу кредита за незапослене

До средине године усвајање Стратегије за подстицање извоза