Čitaj mi

Otvoren seminar o tranzicionoj ekonomiji i razvoju

Zamenik stalnog predstavnika Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) u Srbiji i Crnoj Gori Rastislav Vrbenski otvorio je danas u Beogradu seminar o tranzicionoj ekonomiji i razvoju, koji se održava u okviru UNDP-ovog programa razvoja kapaciteta Ministarstva finansija Vlade Republike Srbije.

U okviru ovog skupa, koji će trajati do 23. septembra, seriju predavanja održaće bivši ministar finansija Mađarske i jedan od direktora Svetske banke Lajoš Bokroš.

On će tom prilikom polaznicima govoriti o evropskim integracijama, reformi penzionog i sistema zdravstvene zaštite, strukturalnim reformama i procesima privatizacije, održavanju balansa plaćanja, kao i o mađarskim smernicama u carini i uticaju tranzicije na taj sektor i pregovaranje.

Predavanja su namenjena zaposlenima u Ministarstvu finansija, kako bi koristeći iskustva istočnoevropskih zemalja naučili da rešavaju probleme koje pred njih stavlja aktuelna tranzicija u našoj zemlji.

Lajoš Bokroš je u Svetskoj banci od 1996. godine, specijalizovan je za tranzicionu ekonomiju i privatizaciju, a vodio je misije Svetske banke u Rusiji, Albaniji, Azerbejdzanu, BiH, Slovačkoj, Hrvatskoj, Rumuniji, Uzbekistanu, Bugarskoj, Bangladešu, Kini, Vijetnamu, Alžiru i Malti.

Slične teme

Vujovic: Serbia Aligning Fiscal Policy To EU Standards Expeditiously

HELP SERBIA- ACCOUNT BALANCE

Paris Club approved official write-off of Serbia’s debt