Читај ми

Министар финансија на годишњој скупштини ММФ и Светске банке

Министар финансија Душан Вујовић присуствоваће ове недеље низу билатералних сусрета у оквиру јесењег заседања Међународног Монетарног фонда и Светске банке у Вашингтону.

Гувернери централних банака света, министри финансија и представници највећих банака окупиће се у седишту ММФ и Светске банке, како би учествовали на годишњој скупштини која званично траје од 13. до 16. октобра.

Вујовић ће, током овог скупа присуствовати низу важних састанака, између осталог и са директорком Светске банке за Западни Балкан Линдом Ван Гелдер, извршним директором Светске банке који у Борду ове институције представља и Србију Вернером Грубером, председником ЕБРД Сумом Чакрабарти, извршним директором ММФ Тао Зангом и директором ММФ за Европу Полом Томсеном.

Министар финансија ће излагати на Конференцији о инклузивном расту у Азији и присуствовати затвореној дискусији министара и гувернера земаља Западног Балкана на тему изазова и изгледа за јавну инфраструктуру и банкарски систем.

У оквиру редовних активности годишње скупштине, делегација Србије ће суделовати у раду пленарних сесија и састанку Комитета за развој, као и читавом низу састанака са инвеститорима и партнерима.

Сличне теме

Издавање фискалних рачуна обавезно

Ускоро расписивање конкурса за доделу кредита за незапослене

До средине године усвајање Стратегије за подстицање извоза