Čitaj mi

Ministar finansija na godišnjoj skupštini MMF i Svetske banke

Ministar finansija Dušan Vujović prisustvovaće ove nedelje nizu bilateralnih susreta u okviru jesenjeg zasedanja Međunarodnog Monetarnog fonda i Svetske banke u Vašingtonu.

Guverneri centralnih banaka sveta, ministri finansija i predstavnici najvećih banaka okupiće se u sedištu MMF i Svetske banke, kako bi učestvovali na godišnjoj skupštini koja zvanično traje od 13. do 16. oktobra.

Vujović će, tokom ovog skupa prisustvovati nizu važnih sastanaka, između ostalog i sa direktorkom Svetske banke za Zapadni Balkan Lindom Van Gelder, izvršnim direktorom Svetske banke koji u Bordu ove institucije predstavlja i Srbiju Vernerom Gruberom, predsednikom EBRD Sumom Čakrabarti, izvršnim direktorom MMF Tao Zangom i direktorom MMF za Evropu Polom Tomsenom.

Ministar finansija će izlagati na Konferenciji o inkluzivnom rastu u Aziji i prisustvovati zatvorenoj diskusiji ministara i guvernera zemalja Zapadnog Balkana na temu izazova i izgleda za javnu infrastrukturu i bankarski sistem.

U okviru redovnih aktivnosti godišnje skupštine, delegacija Srbije će sudelovati u radu plenarnih sesija i sastanku Komiteta za razvoj, kao i čitavom nizu sastanaka sa investitorima i partnerima.

Slične teme

Vujovic: Serbia Aligning Fiscal Policy To EU Standards Expeditiously

HELP SERBIA- ACCOUNT BALANCE

Paris Club approved official write-off of Serbia’s debt