Читај ми

Министар Динкић на Бечком економском форуму

Министар финансија Републике Србије Млађан Динкић најавио је данас да се до краја лета очекује завршетак приватизације Војвођанске, Панонске и Креди банке.

Динкић је на Бечком економском форуму у Београду изјавио да крајем ове седмице истиче рок за достављање понуда за Војвођанску банку, за којим следи финализација понуда за Креди (Цредy) банку из Крагујвеца и Панонску банку из Новог Сада, која ће трајати до краја јуна.

Он је најавио спајање Српске банке и Поштанске штедионице у једну банку и додао да на српском банкарском тржишту највећи капитал од 200 милиона евра има Комерцијална банка.

Министар финансија је оценио да ће реформа осигуравајуцхих компанија у Србији бити једнако брза и успешна као и реформа банкарског сектора.

„Стратегија владе у реформи осигурања била је да сачува домаће компаније које могу да буду конкурентне страним“, навео је Динкић и додао да ће тендер за продају 80,12% капитала осигуравајућег друштва ДДОР из Новог Сада бити отворен до 10. јула.

Он је прецизирао да је банкарски сектор најјачи у српској привреди и додао да је у Србији штедња за шест година повећана са нуле на 2,5 милијарди евра, а кредитини портфељ у том периоду повећан је шест пута, на шест милијарди евра.

Састанак Бечког економског форума, који су основали аустријски инвеститори, одржава се у Сава центру уз учешће више од 200 банкара, приврединика и представника власти, који разговарају о могућностима за улагање у Србију.

Сличне теме

Издавање фискалних рачуна обавезно

Ускоро расписивање конкурса за доделу кредита за незапослене

До средине године усвајање Стратегије за подстицање извоза