Čitaj mi

Ministar Dinkić na Bečkom ekonomskom forumu

Ministar finansija Republike Srbije Mlađan Dinkić najavio je danas da se do kraja leta očekuje završetak privatizacije Vojvođanske, Panonske i Kredi banke.

Dinkić je na Bečkom ekonomskom forumu u Beogradu izjavio da krajem ove sedmice ističe rok za dostavljanje ponuda za Vojvođansku banku, za kojim sledi finalizacija ponuda za Kredi (Credy) banku iz Kragujveca i Panonsku banku iz Novog Sada, koja će trajati do kraja juna.

On je najavio spajanje Srpske banke i Poštanske štedionice u jednu banku i dodao da na srpskom bankarskom tržištu najveći kapital od 200 miliona evra ima Komercijalna banka.

Ministar finansija je ocenio da će reforma osiguravajuchih kompanija u Srbiji biti jednako brza i uspešna kao i reforma bankarskog sektora.

„Strategija vlade u reformi osiguranja bila je da sačuva domaće kompanije koje mogu da budu konkurentne stranim“, naveo je Dinkić i dodao da će tender za prodaju 80,12% kapitala osiguravajućeg društva DDOR iz Novog Sada biti otvoren do 10. jula.

On je precizirao da je bankarski sektor najjači u srpskoj privredi i dodao da je u Srbiji štednja za šest godina povećana sa nule na 2,5 milijardi evra, a kreditini portfelj u tom periodu povećan je šest puta, na šest milijardi evra.

Sastanak Bečkog ekonomskog foruma, koji su osnovali austrijski investitori, održava se u Sava centru uz učešće više od 200 bankara, privredinika i predstavnika vlasti, koji razgovaraju o mogućnostima za ulaganje u Srbiju.

Slične teme

Vujovic: Serbia Aligning Fiscal Policy To EU Standards Expeditiously

HELP SERBIA- ACCOUNT BALANCE

Paris Club approved official write-off of Serbia’s debt