Читај ми

Министар Крстић: Припрема се стратегија банкарског сектора

Министар финансија Лазар Крстић изјавио је данас на седници Скупштине Србије да се припрема стратегија банкарског сектора који је у државном власништву.

“Ми припремамо стратегију која до сада није урађена и већ смо предузели кораке како бисмо избегли ситуације коју смо имали са три банке у државном власништву -Агробанком, Развојном банком Војводине и Привредном банком Београд”, рекао је Крстић током расправе о амандманима на Предлог буџета за 2014. годину.

“Предуслов испуњења овог буџета и фискалне стратегије је да спречимо даље одливање средстава кроз банке, на неадекватан начин”, рекао је Крстић и додао да су већ урађени кораци у том смеру.

Министар је подсетио да је основан Финансијски комитет за стабилност, на коме је дискутовано о банкарском сектору.

„Од свих државних банака тражили смо ванредне ревизије и скоро све су пристигле у министарство. Већ смо саставили неколико алтернатва за стратегију банкарског сектора, који је у државном власништву. Видећемо који је прави начин да то у следећој години консолидујемо и да постоји контрола, како се не би даље стварао фисклани ризик, који тренутно постоји у систему”, навео је министар финансија.

Извор: Танјуг

Сличне теме

Издавање фискалних рачуна обавезно

Ускоро расписивање конкурса за доделу кредита за незапослене

До средине године усвајање Стратегије за подстицање извоза