Читај ми

Донација Владе Народне Републике Кине Београдском универзитету

У понедељак 6. јула 2009. године, на Београдском универзитету, министар финансија Диана Драгутиновић, у име Владе Републике Србије, потписала је са амбасадором Кине Веи Ђингухуа, у име Владе Народне Републике Кине, протокол о примопредаји канцеларијске опреме и опреме за језичке лабораторије, које је Влада Народне Републике Кине донирала Београдском Универзитету. Вредност донације Народне Републике Кине је 1 милион евра. Донација ће бити исплаћена из два дела. Први део у износу од 650 хиљада евра, а други део износи 350 хиљада евра, који ће бити исплаћен следеће године. Потписивањем протокола о примопредаји канцеларијске опреме и опреме за језичке лабораторије предато је: 59 сервера, 10 терминала за видеоконференције, 1 МЦУ, 95 пројектора, 561 десктоп рачунар, 25 комплета за мултимедију (дигиталних камера, студијских осветљења, професионалих сталака, лаптопова и платна), 30 свичева, 10 лаптопова, језичка лабораторија. Република Србија високо цени сарадњу са Народном Републиком Кином. Ово је за Универзитет врло битна донација јер побољшава квалитет процеса преношења знања новим студентима. То ће бити остварено подизањем квалитета наставе и отварањем нових поља сарадње Универзитета са сличним институцијама у свету.

У понедељак 6. јула 2009. године, на Београдском универзитету, министар финансија Диана Драгутиновић, у име Владе Републике Србије, потписала је са амбасадором Кине Веи Ђингухуа, у име Владе Народне Републике Кине, протокол о примопредаји канцеларијске опреме и опреме за језичке лабораторије, које је Влада Народне Републике Кине донирала Београдском Универзитету.

Вредност донације Народне Републике Кине је 1 милион евра. Донација ће бити исплаћена из два дела. Први део у износу од 650 хиљада евра, а други део износи 350 хиљада евра, који ће бити исплаћен следеће године.

Потписивањем протокола о примопредаји канцеларијске опреме и опреме за језичке лабораторије предато је: 59 сервера, 10 терминала за видеоконференције, 1 МЦУ, 95 пројектора, 561 десктоп рачунар, 25 комплета за мултимедију (дигиталних камера, студијских осветљења, професионалих сталака, лаптопова и платна), 30 свичева, 10 лаптопова, језичка лабораторија.

Република Србија високо цени сарадњу са Народном Републиком Кином. Ово је за Универзитет врло битна донација јер побољшава квалитет процеса преношења знања новим студентима. То ће бити остварено подизањем квалитета наставе и отварањем нових поља сарадње Универзитета са сличним институцијама у свету.

Сличне теме

Издавање фискалних рачуна обавезно

Ускоро расписивање конкурса за доделу кредита за незапослене

До средине године усвајање Стратегије за подстицање извоза