Čitaj mi

Vujović: Država će na svaki način pomoći privredi

Slobodne zone u Srbiji, u kojima prošle godine promet iznosio oko pet milijardi evra, mogu da računaju na punu podršku države kako bi privlačile što više stranih investitora, zaključak je regionalne konferencije o slobodnim zonama koja je danas održana u Privrednoj komori Srbije.

„Promet je u slobodnim carinskim zonama u 2013. u odnosu na prethodnu godinu porastao za 97 odsto, a to je neverovatan rast. Uz to, u slobodnim zonama radi 226 preduzeća, što je rast za 30 odsto u odnosu na 2012. Ali slobodne carinske zone ne treba da merimo samo brojem, već i rastom produktivnosti i plata“, izjavio je ministar finansija Dušan Vujović.

On je poručio da očekuje spisak predloga nakon ovog skupa kako država može da pomogne da slobodne carinske zone postanu još uspešnije.

Prema njegovim rečima, one nisu čarobni štapić, ali nude veliki potencijal i u tom smislu bi trebalo slediti primer Kine iako to, kako je rekao, nije lako.

Govoreći o kontroli prometa u slobodnim zonama, ministar je rekao da je ona obavezna i naglasio da niko ne želi da sputava te tokove.

„Samo želimo da se radi na pravi način. Imamo jaku službu koja se bavi tim stvarima, i radimo na tome da naša delatnost bude bolja i jača. Na nama je da nađemo rešenja koja će biti dovoljno stimulativna za investitore, ali i da poštujemo propise Srbije“, poručio je Vujović.

IZVOR TANJUG

Slične teme

Vujovic: Serbia Aligning Fiscal Policy To EU Standards Expeditiously

HELP SERBIA- ACCOUNT BALANCE

Paris Club approved official write-off of Serbia’s debt