Čitaj mi

Petković: Sajam turizma u Beogradu postao vodeći u regionu

„Sajam turizma u Beogradu postao je vodeći regionalni sajam turizma u ovom delu Evrope koji iz godinu u godinu posećuju izlagači iz sve većeg broja zemalja. Ove godine na Sajmu predstaviće se preko 1000 izlagača iz 46 zemalja, uporedo sa pratećim manifestacijama koje takođe pokazuju porast kako domaćih, tako i stranih izlagača“, izjavio je državni sekretar Ministarstva finansija i privrede, dr Goran Petković na svečanoj konferenciji povodom održavanja 35. Međunarodnog sajma turizma, u periodu od 21. do 24. februara, na Beogradskom sajmu.

Petković je posebno naglasio da je zemlja partner ovogodišnjeg sajma Nemačka, koja je prošle godine prvi put na beogradskom sajmu turizma predstavila svoju bogatu turističku ponudu i prepoznala potencijal tržišta našeg regiona.

„Za nas je velika čast što je Nemačka prihvatila da bude partner ovogodišnjeg sajma.

Nemačka je prošle godine otvorila i Regionalnu kancelariju u Beogradu, što samo predstavlja potvrdu činjenice da se u Beorgadu mogu napraviti dobri poslovni kontakti i aktivnosti za nemačke turističke agenicije i hotelijere“, izjavio je Petković.

On je istakao da se Sajam održava u godini proslave Milanskog edikta, koji predstavlja veoma važan događaj za kulturu i istoriju civilizacije Evrope, a koji je za Srbiju posebno značajan jer predstavlja priliku da se predstavi srpska tematska turistička ruta „Putevima rimskih imperatora“, koja je već dve godine prepoznata kao međunarodni projekat u kojem pored Srbije

učestvuju i Rumunija, Bugarska i Hrvatska.

Petković je najavio da će ovogodišnji Sajam biti

ispraćen i na visokom državnom nivou i da će za vreme održavanja sajma Beograd posetiti ministarka turizma Grčke, ministar turizma Crne Gore, pomoćnik ministra energetike i turizma Republike Bugarske, i ministar turizma i antikviteta Iraka.

Direktorka Turističke organizacije Srbije (TOS) Gordana Plamenac takođe je pozdravila učešće Nemačke kao zemlje partnera i kazala da će ove godine u okviru proslave Milanskog edikta na štandu TOS-a biti postavljen antički montažni grad Naisus (Niš), rodno mesto cara Konstantina, odnosno „Konstantinus kampus“, kao i kratak film u njegovu čast.

Direktorka Turističke organizacije Nemačke Petra Hedorfer izjavila da biti partner ovogodišnjeg sajma za Nemačku predstavlja veliko zadovoljstvo, ali i privilegiju, i da se raduje budućoj saradnji dveju zemalja kako u razvoju regionalnih projekata, tako i u promovisanju Nemačke kao atraktivne turističke destinacije.

Na 35. Međunarodnom sajmu turizma predstaviće se izlagački program i prateće manifestacije Sajma kao što su 9. Međunarodni sajam hotelsko – ugostiteljske HORECA opreme, 4. Međunarodni sajam vina „BEO WINE FAIR“ i

8. Sajam suvenira „Posetite Srbiju“.

Slične teme

Vujovic: Serbia Aligning Fiscal Policy To EU Standards Expeditiously

HELP SERBIA- ACCOUNT BALANCE

Paris Club approved official write-off of Serbia’s debt