Čitaj mi

Od ponedeljka nastavak subvencija za stambene kredite

Usvojena uredba o izmenama i dopunama uredbe o merama podrške građevinskoj industriji kroz dugoročno stambeno kreditiranje u 2012. godini

Vlada Republike Srbije usvojila je Uredbu o izmenama i dopunama Uredbe o merama podrške građevinskoj industriji kroz dugoročno stambeno kreditiranje u 2012. godini, čime su obezbeđena dodatna sredstva iz budzeta Republike Srbije u iznosu od 500 miliona dinara. Na ovaj način nastavlja se projekat koji se uspešno realizuje još od 2005. godine i koji je dao veliki doprinos razvoju tržišta nekretnina u Srbiji.

Nacionalna korporacija obavestila je poslovne banke o spremnosti da se nastavi sa prijemom novih zahteva za dobijanje subvencionisanih kredita. Prijem novih zahteva očekujemo već od ponedeljka. Za korisnika kredita, uslovi za odobrenje ostali su nepromenjeni. Uredba stupa na snagu dan posle objave u Službenom glasniku.

Uredba predviđa novine u pogledu skraćenja i ubrzanja same procedure odobrenja subvencionisanog kredita, tako što će ubuduće Nacionalna korporacija za osiguranje stambenih kredita (NKOSK) sastavljati nacrt ugovora između korisnika i RS, čime će se drastično uštedeti na vremenu i proceduri odobravanja, kao i na samoj realizaciji kredita. Prvi put se definišu rokovi postupanja, kako za Nacionalnu korporaciju, tako i za banke. Radi veće transparentnosti,

na zvaničnoj veb prezentaciji Korporacije, www.nkosk.rs, svima će b iti dostupni dijagrami aktivnosti samog postupka odobrenja, kako subvencionisanih, tako i komercijanih kredita. Takođe, uvodi se i SMS servis za obaveštavanje korisnika o svim fazama obrade njegovog zahteva u realnom vremenu.

Slične teme

Vujovic: Serbia Aligning Fiscal Policy To EU Standards Expeditiously

HELP SERBIA- ACCOUNT BALANCE

Paris Club approved official write-off of Serbia’s debt