Čitaj mi

Ministar Mali se sastao sa evropskim komesarom za budzet Etingerom

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali sastao se danas sa evropskim komesarom za budzet i ljudske resurse Ginterom Etingerom, sa kojim je razgovarao o budućoj saradnji, projektima iz evropskih fondova i novom predlogu budzeta Evropske unije.

Mali je obavestio Etingera da je stanje u budzetu sada potpuno stabilno, da je zabeležen suficit u prvih šest meseci ove godine od 30,9 milijardi dinara, kao i da je bord izvršnih direktora Međunarodnog monetarnog fonda na jučerašnjoj sednici u Vašingtonu potvrdio novi savetodavni aranžman, koji će trajati do januara 2021. godine.

Ministar je istakao da je važno da se nastavi rast i restrukturiranje srpske privrede, kako bi Republika Srbija bila spremna za ulazak u Evropsku uniju. Dodao je da je značajno da se radi zajedno sa EU, kao i da je Srbija potpuno posvećena tom procesu.
Edinger je pohvalio postignute finansijske rezultate i istakao da su evropski projekti važni za Srbiju, te da je EU bitan partner za budućnost zemlje.

Sagovornici su zaključili da je važno što novi predlog evropskog budzeta podrazumeva više sredstava za predpristupnu pomoć kandidatima i potencijalnim kandidatima, te da bi trebalo iskoristiti opredeljena sredstva. 

Slične teme

Vujovic: Serbia Aligning Fiscal Policy To EU Standards Expeditiously

HELP SERBIA- ACCOUNT BALANCE

Paris Club approved official write-off of Serbia’s debt