Čitaj mi

Izglasano – novi Generalni sekretar UNWTO biraće se u Srbiji

U toku zasedanja 94. sednice Izvršnog saveta, Svetske turističke organizacije (UNWTO), koja je se održava od 23. do 28. oktobra 2012. godine u Kampeću, Meksiko, većinskim glasanjem zemalja članica, Srbija je izabrana za organizatora sledećeg Izvršnog saveta UNWTO, u maju 2013.godine, na kome će se birati i novi Generalni sekretar tog organa Ujedinjenih nacija.

Šef delegacije Republike Srbije, državni sekretar Ministarstva finansija i privrede, dr Goran Petković

je naglasio da je ovo još jedan veliki uspeh za srpski turizam i Srbiju uopšte, koja kao članica UNWTO ima mogućnost da utiče na pravce razvoja i promociju na međunarodnoj turističkoj sceni, i ujedno prati svetske turističke trendove.

Na 94. sednici Izvršnog saveta UNWTO razmatrala su se i pitanja viznih olakšica, saradnje turističkih i prevozničkih organizacija, sa posebnim akcentom na avio prevoz, kao i na garancijama putovanja. Takođe je ukazano na nove izvore turističke tražnje u zemljama u razvoju i u mlađoj populaciji putnika. Na osnovu izveštaja Generalnog sekretara UNWTO,

dr Taleb Rifaija, napravljena je i strateška analiza globalnih turističkih trendova.

Podsećamo da je Izvršni savet jedno od najvažnijih radnih tela UNWTO, koje priprema sve odluke Generalne skupštine UNWTO, rezolucije i kreira politiku ove svetske organizacije. Republika Srbija je izabrana za člana Izvršnog saveta UNWTO na zasedanju Generalne skupštine u Astani, Kazahstan, u oktobru 2009. godine.

Slične teme

Vujovic: Serbia Aligning Fiscal Policy To EU Standards Expeditiously

HELP SERBIA- ACCOUNT BALANCE

Paris Club approved official write-off of Serbia’s debt