Čitaj mi

Istraživanje NALED-a: Ministar Dinkić najviše doprineo razvoju poslovnog okruženja u 2012.

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) sprovela je istraživanje kojim je obuhvaćen rad 12 ministara i javnih funkcionera, a cilj je bio da privrednici daju objektivnu ocenu rada Vlade.

Prema istraživanju koje je sproveo Ipsos stratedzik marketing, ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najviše je doprineo razvoju poslovnog okruženja u 2012. Za njega se opredelilo 18 odsto ispitanika.

Takođe, za svoj rad najbolje su ocenjeni i potpredsednik vlade Aleksandar Vučić (3,9), premijer Ivica Dačić (3,7) i ministar trgovine Rasim Ljajić (3,7).

Kada je reč o ministarstvima odgovornim za izgradnju boljeg poslovnog ambijenta, privrednici najvišu ocenu daju Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine (2,9), zatim ministarstvima finansija i privrede, energetike, poljoprivrede i saobraćaja (2,8).

NALED je naručio ovo istraživanje kako bi proverio koliko percepcija privrednika odgovara realnom stanju na terenu. Njihov stručni tim osmislio je prvu metodologiju praćenja kvaliteta regulatornog okruženja – Regulatorni indeks Srbije (RIS), koji će zajedno sa istraživanjem stavova privrede biti predstavljen na konferenciji u sredu, 23. januara u Beogradu.

Slične teme

Vujovic: Serbia Aligning Fiscal Policy To EU Standards Expeditiously

HELP SERBIA- ACCOUNT BALANCE

Paris Club approved official write-off of Serbia’s debt