Čitaj mi

Dinkić: Srbija dobila krila, za ovo je vredelo biti u Vladi

Ministar finansija i prevrede Mlađan Dinkić izjavio je danas da je potpisivanje ugovora sa „Etihad ervejzom“ odličan dan za Srbiju i događaj od nacionalnog značaja.

„Srbija je od danas dobila snažna krila“, rekao je Dinkić novinarima nakon potpisivanja tog ugovora u Hajatu.

On je rekao da je zbog toga vredelo godinu dana raditi u Vladi Srbije i dodao da je današnja dan jedan od takvih „zbog kojih uopšte vredi živeti i raditi“.

Dinkić je naveo da niko pre godinu dana nije mogao ni da zamisli da će se ovakav partner naći za posrnuli JAT koji, kako je rekao, ima prastare avione.

„Doveli smo jednu od najvećih kompanija na svetu i ono što je najvažnije do kraja godine će stići deset novih aviona i svetski kvalitete usluge“, rekao je Dinkić ističući i značaj toga što će se u imenu kompanije nalaziti naziv naše države.

Prema njegovim rečima, ovo mnogo više znači za promenu imidza Srbije, nego što ljudi sada mogu i da shvate – svuda gde ti avioni budu leteli biće i ime naše države.

Na pitanje da li će i dalje raditi na dovođenju investiciija, on je rekao da za to živi, „za događaje kao što su dovođenje Fijata, Boša, Etihada, Benetona“.

„Što se mene tiče, radiću do kraja da nešto stvaramo, popravljamo, pomognemo u svim oblastima života.

Na pitanje kako se oseća posle 12 godina na vlasti, sada kada je u opoziciji, Dinkić je rekao: „Osećam se super“.

Slične teme

Vujovic: Serbia Aligning Fiscal Policy To EU Standards Expeditiously

HELP SERBIA- ACCOUNT BALANCE

Paris Club approved official write-off of Serbia’s debt