Čitaj mi

Ministarstvo finansija i NIS potpisali Ugovor o donaciji vredan 60 miliona evra

1/3

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali i generalni direktor kompanije „NIS a.d. Novi Sad“ Kiril Tjurdenjev potpisali su danas Ugovor o donaciji, prema kome će ta kompanija obezbediti 60 miliona evra, namenjenih za podršku projektima Vlade Republike Srbije iz oblasti obrazovanja, socijalne i zdravstvene zaštite.

Ministar finansija Siniša Mali se u ime Vlade Republike Srbije zahvalio na donaciji, i izrazio zadovoljstvo što će ta sredstva biti namenjena za podršku projektima iz oblasti od ogromnog značaja za napredak i dalji razvoj društva.

„Veoma smo zahvalni kompaniji NIS što je pokazala društvenu odgovornost i što je, nakon ostvarenih odličnih poslovnih rezultata tokom prošle godine, odlučila da donira novac za projekte od kojih će korist imati svi građani Srbije“, rekao je Siniša Mali.

On je istakao da su sve kompanije koje posluju u Srbiji i ovde ostvaruju profit, svesne da je njihova uloga u našem ukupnom privrednom ambijentu značajna, ali i da je važna percepcija građana da je i kompanijama bitan razvoj našeg društva.

„To ostvarujemo ulaganjem u društvo, ovakvim projektima koje naši građani itekako znaju da cene. Odgovornost jedne kompanije se tako iskazuje, ulaganjem u zajednicu, učešćem u naporima da stvorimo bolje uslove za život i rad najosetljivijih kategorija našeg društva“, rekao je Mali. 

Ministar je naveo i da će, prema Ugovoru o donaciji koji je danas potpisan u Ministarstvu finansija, navedena sredstva biti uplaćena do 30. maja ove godine u dinarskoj protivvrednosti.

Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev rekao je da je ta kompanija lider društveno odgovornog poslovanja, i da su ponosni na činjenicu da građani Srbije imaju veliko poverenje u NIS.

„Godinama podržavamo mlade talente, ulažemo u obrazovanje, zdravstvo i institucije socijalne zaštite, investiramo u ekologiju, sport, kulturu. Iza nas su brojni uspešno realizovani projekti koji su unapredili život naših sugrađana. Sada, u saradnji sa partnerima iz Vlade Republike Srbije, činimo novi korak ka ostvarenju zajedničkog cilja - podrške projektima koji su od značaja za građane Srbije“, zaključio je Tjurdenjev.

Slične teme

Srbija pronalazi svoje izvore rasta, što vodi ka daljem poboljšanju životnog standarda

Srbija pronalazi svoje izvore rasta, što vodi ka daljem poboljšanju životnog standarda

Veliko interesovanje kompanija za učešće na EKSPO izložbi, američke firme dobrodošle

Veliko interesovanje kompanija za učešće na EKSPO izložbi, američke firme dobrodošle

Predstavljene izmene za unapređenje sistema elektronskih faktura

Predstavljene izmene za unapređenje sistema elektronskih faktura