Читај ми

Министарство финансија и НИС потписали Уговор о донацији вредан 60 милиона евра

1/3

Потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали и генерални директор компаније „НИС а.д. Нови Сад“ Кирил Тјурдењев потписали су данас Уговор о донацији, према коме ће та компанија обезбедити 60 милиона евра, намењених за подршку пројектима Владе Републике Србије из области образовања, социјалне и здравствене заштите.

Министар финансија Синиша Мали се у име Владе Републике Србије захвалио на донацији, и изразио задовољство што ће та средства бити намењена за подршку пројектима из области од огромног значаја за напредак и даљи развој друштва.

„Веома смо захвални компанији НИС што је показала друштвену одговорност и што је, након остварених одличних пословних резултата током прошле године, одлучила да донира новац за пројекте од којих ће корист имати сви грађани Србије“, рекао је Синиша Мали.

Он је истакао да су све компаније које послују у Србији и овде остварују профит, свесне да је њихова улога у нашем укупном привредном амбијенту значајна, али и да је важна перцепција грађана да је и компанијама битан развој нашег друштва.

„То остварујемо улагањем у друштво, оваквим пројектима које наши грађани итекако знају да цене. Одговорност једне компаније се тако исказује, улагањем у заједницу, учешћем у напорима да створимо боље услове за живот и рад најосетљивијих категорија нашег друштва“, рекао је Мали. 

Министар је навео и да ће, према Уговору о донацији који је данас потписан у Министарству финансија, наведена средства бити уплаћена до 30. маја ове године у динарској противвредности.

Генерални директор НИС-а Кирил Тјурдењев рекао је да је та компанија лидер друштвено одговорног пословања, и да су поносни на чињеницу да грађани Србије имају велико поверење у НИС.

„Годинама подржавамо младе таленте, улажемо у образовање, здравство и институције социјалне заштите, инвестирамо у екологију, спорт, културу. Иза нас су бројни успешно реализовани пројекти који су унапредили живот наших суграђана. Сада, у сарадњи са партнерима из Владе Републике Србије, чинимо нови корак ка остварењу заједничког циља - подршке пројектима који су од значаја за грађане Србије“, закључио је Тјурдењев.

Сличне теме

Синиша Мали:  Микро бизниси имају велики утицај на привредни раст и развој целе економије

Синиша Мали: Микро бизниси имају велики утицај на привредни раст и развој целе економије

Мали потписао уговoрe са представницима француског трезора и конзорцијумом Suez-Vinci

Мали потписао уговoрe са представницима француског трезора и конзорцијумом Suez-Vinci

Синиша Мали: Наставак наградне игре „Узми рачун и победи“ на јесен

Синиша Мали: Наставак наградне игре „Узми рачун и победи“ на јесен