Čitaj mi

Mali: Danas isplata minimalca, a prekosutra počinje uplata pomoći građanima

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali danas je rekao da je za 1.122.787 radnika danas uplaćena druga polovina minimalne zarade iz trećeg paketa pomoći privredi i građanima za ovu godinu.

Kako je objasnio, za ovu pomoć u okviru trećeg paketa pomoći, koji je ukupne vrednosti 266 milijardi dinara, prijavilo se 230.805 privrednih subjekata, i fizičkih i pravnih lica. 

"Ovo je još jedna potvrda koliko nam je država jaka kao i da svako obećanje koje damo u dan i dinar ispunimo. Prošle nedelje je za naše najstarije sugrađane isplaćeno po 30 evra pomoći, a u petak i za one koji primaju socijalnu pomoć ili su pod upravom zavoda za kaznene sankcije", rekao je ministar za Tanjug. 

Prema njegovim rečima, u sredu počinje i isplata prvih 30 evra građanima koji su se prijavili za pomoć.

" Očekujem da ćemo već prvog dana isplatiti novac za najmanje 630.000 građana, a onda ćemo u narednih par dana isplatiti novac i ostalima", kaže Mali.

Podseća da prijava za pomoć traje do 15. maja i navodi da odmah nakon toga sledi isplata pomoći za naše sugrađane na teritoriji Kosova i Metohije, kojima će, uključujući i decu biti isplaćeno po 100 evra, a za nezaposlene po 200 evra.

"Do kraja meseca sledi i isplata druge rate od po 600 evra po autobusu za autoprevoznike. Dakle, do sada smo ispunili svako obećanje, a tako će biti i nadalje, jer ima novca", zaključio je Mali. 

Slične teme

Odbor direktora MMF usvojio aranžman sa Srbijom

Odbor direktora MMF usvojio aranžman sa Srbijom

Ministar Mali potpisao ugovor sa dobitnikom stana u naselju „Zemunske kapije“

Ministar Mali potpisao ugovor sa dobitnikom stana u naselju „Zemunske kapije“

Siniša Mali predsedavao Radnom grupom za zelene obveznice

Siniša Mali predsedavao Radnom grupom za zelene obveznice