Читај ми

Мали: Данас исплата минималца, а прекосутра почиње уплата помоћи грађанима

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали данас је рекао да је за 1.122.787 радника данас уплаћена друга половина минималне зараде из трећег пакета помоћи привреди и грађанима за ову годину.

Како је објаснио, за ову помоћ у оквиру трећег пакета помоћи, који је укупне вредности 266 милијарди динара, пријавило се 230.805 привредних субјеката, и физичких и правних лица. 

"Ово је још једна потврда колико нам је држава јака као и да свако обећање које дамо у дан и динар испунимо. Прошле недеље је за наше најстарије суграђане исплаћено по 30 евра помоћи, а у петак и за оне који примају социјалну помоћ или су под управом завода за казнене санкције", рекао је министар за Танјуг. 

Према његовим речима, у среду почиње и исплата првих 30 евра грађанима који су се пријавили за помоћ.

" Очекујем да ћемо већ првог дана исплатити новац за најмање 630.000 грађана, а онда ћемо у наредних пар дана исплатити новац и осталима", каже Мали.

Подсећа да пријава за помоћ траје до 15. маја и наводи да одмах након тога следи исплата помоћи за наше суграђане на територији Косова и Метохије, којима ће, укључујући и децу бити исплаћено по 100 евра, а за незапослене по 200 евра.

"До краја месеца следи и исплата друге рате од по 600 евра по аутобусу за аутопревознике. Дакле, до сада смо испунили свако обећање, а тако ће бити и надаље, јер има новца", закључио је Мали. 

Сличне теме

Одбор директора ММФ усвојио аранжман са Србијом

Одбор директора ММФ усвојио аранжман са Србијом

Министар Мали потписао уговор са добитником стана у насељу „Земунске капије“

Министар Мали потписао уговор са добитником стана у насељу „Земунске капије“

Синиша Мали председавао Радном групом за зелене обвезнице

Синиша Мали председавао Радном групом за зелене обвезнице