Čitaj mi

Siniša Mali: Posao u Ministarstvu finansija za još 16 najboljih studenata Ekonomskog fakulteta

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali izjavio je danas da je Ministarstvo finansija u saradnji sa Ekonomskim fakultetom raspisalo konkurs za 16 radnih mesta, namenjenih najboljim studentima te obrazovne institucije. 

„Ministarstvo finansija ponovo daje šansu najboljima da se prijave, kako bi pokazali svoje znanje i dobili sjajnu priliku da ga usavršavaju. Mi smo dva puta raspisivali konkurs, kada se u Ministarstvu finansija zaposlilo prvo šest, a potom i sedam najboljih studenata Ekonomskog fakulteta. Ovoga puta su otvorena radna mesta u Sektoru budzeta, Sektoru za makroekonomske i fiskalne analize i projekcije, Sektoru za praćenje fiskalnih rizika i Sektoru za finansijski sistem, kao i u Upravi za trezor i Upravi za javni dug. Onima koji se dobro pokažu, dajemo šansu da dobiju ugovore i na neodređeno vreme. Nama su potrebni najbolji i zato ih i pozivam da se prijave“, napomenuo je Mali, i dodao da na ovu šansu mladi treba da gledaju kao na odličnu priliku za lični i profesionalni razvoj.

On je objasnio da će kadrove najpre selektovati Ekonomski fakultet, i napomenuo da pravo prijave imaju studenti završnih godina, kao i oni koji su završili fakultet, a još nisu stekli radno iskustvo.

„Ovo je sjajna prilika da se stekne ozbiljno radno iskustvo, jer se upoznaje državni aparat, odnosno svi mikro delovi ogromnog finansijskog sistema koji je krvotok naše države. Čak iako se opredele da karijeru kasnije grade u privatnom sektoru, ovo iskustvo za njih biće dragoceno“, naveo je Mali.

Ministar finansija je istakao da je ovo još jedan od načina da država pokaže da brine o mladima. 

„Mi činimo sve da podržimo mlade, da im damo šansu da se dokažu i pokažu svoju posvećenost, da shvate da je Srbija zemlja koja im daje priliku da u njoj ostvare svoju budućnost i zasnuju porodice. Prvo radno iskustvo je veoma značajno, zato smo pokrenuli i program „Moja prva plata“, u koji su uključeni društveno odgovorni poslodavci koji su spremni da daju šansu mladima da steknu prva radna iskustva, osposobljavajući ih za samostalan rad na konkretnim poslovima“, rekao je ministar finansija.

Ministar je naveo i da će svi mladi od 16 do 29 godina početkom juna dobiti pomoć države u iznosu od 100 evra, i podsetio da su oni i početkom februara dobili isti iznos novčane podrške.

Svi zainteresovani, koji ispunjavaju uslove za posao u Ministarstvu finansija mogu da konkurišu slanjem biografije na mejl adresu: nikola.stevanovic@ekof.bg.ac.rs uz naznaku za koju poziciju apliciraju. Rok za slanje prijava je 10. maj 2022. godine. Više informacija nalazi se na sajtu Ekonomskog fakulteta: http://www.ekof.bg.ac.rs/aktuelni-konkursi-za-posao-ministarstva-finansija-3/  

Slične teme

Saša Stevanović: Dobra saradnja Ministarstva finansija  i jedinica lokalnih samouprava

Saša Stevanović: Dobra saradnja Ministarstva finansija i jedinica lokalnih samouprava

Stanivuković: IPARD program značajna podrška sektoru poljoprivrede

Stanivuković: IPARD program značajna podrška sektoru poljoprivrede

Siniša Mali: Srbija spremna da bude domaćin „EKSPO BEOGRAD 2027“

Siniša Mali: Srbija spremna da bude domaćin „EKSPO BEOGRAD 2027“