Čitaj mi

Najava događaja

Potpredsednik Vlade Srbije, ministar finansija i predsedavajući Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije Siniša Mali, obratiće se u sredu, 15. marta 2023. godine, u 10 sati, na petoj nacionalnoj konferenciji „Digitalizacija kao izlaz iz sive ekonomije“ (Palata „Srbija“, Bulevar Mihajla Pupina 2).

Na konferenciji će biti predstavljen Program za suzbijanje sive ekonomije 2023-2025, a tom prilikom će biti lansiran i POS program za podršku elektronskom plaćanju.

Program za suzbijanje sive ekonomije 2023-2025. je strateški dokument koji donosi niz mera za unapređenje kapaciteta inspekcijskih organa i jačanje poreskog nadzora, kao i podsticaje i olakšice za legalno poslovanje.

Na skupu će biti ozvaničen početak realizacije POS programa. Ta inicijativa je namenjena trgovcima i drugim malim biznisima, kao i institucijama, koji žele da uvedu mogućnost bezgotovinskog plaćanja za svoje proizvode i usluge. Učešćem u programu dobiće besplatnu instalaciju POS terminala ili softverskog rešenja za onlajn prodaju, uz sniženu trgovačku naknadu.

Molimo sve zainteresovane redakcije da svoje ekipe akredituju na adresu s.sojic@naled.rs , najkasnije do utorka, 14. marta, u 15 časova. 

Slične teme

Najava događaja

Najava događaja

Najava događaja