Читај ми

Потписан уговор о додели стана у „Земунским капијама“ Станици Смиљковић из Сремчице

1/3

Министар финансија Синиша Мали потписао је данас са помоћницом директора у Републичкој дирекцији за имовину Александром Гавриловић и добитницом стана Станицом Смиљковић из београдског насеља Сремчица, уговор о додели двоипособног стана у насељу „Земунске капије“, у оквиру наградне игре „Узми рачун и победи“.

Потписивању уговора присуствовали су и супруг Драган, ћерке Снежана и Јасмина и зет Владан.

„Срећна сам и верујем у ову игру. Да нисам веровала не бих је ни играла, а играћу је и даље. Наставила сам да шаљем коверте. Препоручила бих свима да сакупљају рачуне и учествују у наградној игри, да шаљу и да се надају“, рекла је Смиљковић након потписивања уговора. 

Она је додала да се још увек не зна којој ће ћерци припасти стан и да је остало да се њих две договоре. 

Супруг Драган кратко је изјавио да је он углавном носио коверте у пошту, као и да је доносио рачуне из маркета.

Министар финансија Синиша Мали честитао је Станици, Драгану, Јасмини и Снежани и зету Владану на добијеној награди и захвалио им се на учешћу у наградној игри. 

Како је истакао захваљујући и игри и њима, јача се свест грађана о значају борбе против сиве економије. 

„Желим да вам захвалим што подржавате напоре Владе Републике Србије да се боримо против сиве економије“, рекао је министар. 

Он је додао да им жели пуно лепих и срећних тренутака у новом стану, да наставе да играју али и да узимају рачуне и након завршетка игре, јер једино сви заједно можемо да градимо лепшу и бољу Србију. 

Мали је подсетио да данас, 15. октобра почињу пријаве пословних пореских обвезника за набавку нових фискалних уређаја.

„Позивам све обвезнике новог система фискализације да се пријаве. Ми смо за то издвојили шест милијарди динара и, како смо обећали, сваки корисник добиће 100 евра од државе за сваку продајну локацију и додатних 100 евра за сваки фискални уређај. За оне који су ван система ПДВ-а тај износ ћемо увећати за 20 одсто. Дакле, држава ће покрити све трошкове“, рекао је Мали. 

Министарство привреде Владе Републике Србије расписало је јавни позив за пријављивање за финансијску подршку новом моделу фискализације, при чему сви заинтересовани могу то да учине електронским путем преко портала Пореске управе еПорези, и то од 15. октобра текуће године до 31. јануара 2022.

Мали је додао да ће значајан допринос у процесу фискализације дати и грађани, односно потрошачи који ће преко QR кода који ће бити на фискалном рачуну моћи да провере да ли је рачун исправан. 

„По новом систему сваки рачун има QR код, па ће тако сваки потрошач у истом тренутку моћи преко свог мобилног телефона да провери да ли је рачун валидан или не тако да ћемо још додатно укључити грађане Србије да се сви заједно још боље боримо против сиве еконмије“, рекао је Мали. 

Четврто извлачење у оквиру јесењег циклуса наградне игре "Узми рачун и победи 2021" одржано је у суботу, 9. октобра, на Радио-телевизији Србије. Тада је подељено пет аутомобила "фијат 500Л", као и стан у Београду, у насељу Земунске капије.

Од почетка наградне игре до данас, стигло је више од 11,5 милиона коверата са фискалним рачунима и слиповима.

Све коверте пристигле од 15. априла 2021. године учествују и у свим извлачењима јесењег циклуса.

У наградној игри коју организује Влада Србије, уз подршку НАЛЕД-а, право учешћа имају грађани који пошаљу коверте са 10 фискалних рачуна или 10 слипова, не старијих од 1. априла 2021. године са минималним појединачним износом од 100 динара.

Сличне теме

Синиша Мали: Почела исплата 20 евра новчане помоћи државе

Синиша Мали: Почела исплата 20 евра новчане помоћи државе

Министарство финансија издало нови број часописа „Финансије“

Министарство финансија издало нови број часописа „Финансије“

Министар Синиша Мали са новим амбасадором Француске Пјером Кошером разговарао о заједничким капиталним пројектима

Министар Синиша Мали са новим амбасадором Француске Пјером Кошером разговарао о заједничким капиталним пројектима