Читај ми

Потписан уговор са Јапаном о отклањању двоструког опорезивања у односу на порезе на доходак и спречавању пореске евазије и избегавања

Министар финансија Синиша Мали и амбасадор Јапана у Републици Србији, Њ.Е. Ђунићи Марујама потписали су Уговор између Републике Србије и Јапана о отклањању двоструког опорезивања у односу на порезе на доходак и спречавању пореске евазије и избегавања.

Закључење овог уговора представља значајан допринос унапређењу билатералне привредне и финансијске сарадње између Републике Србије и Јапана јер се решењима садржаним у Уговору отклања двоструко опорезивање физичких и правних лица – резидената две државе. Применом Уговора обезбеђује се правни предуслов за ефикасније привређивање и конкурентност предузећа Републике Србије у Јапану, односно предузећа Јапана у Републици Србији.

Уговор стимулише улагање капитала резидената Републике Србије у Јапану и резидената Јапана у Републици Србији. Њиме се обезбеђује сарадња пореских администрација Републике Србије и Јапана у циљу ефикасне примене Уговора и спречавања пореске евазије од стране њихових резидената.

Остварена сарадња је предуслов за значајна улагања јапанских инвеститора у привреду Републике Србије, односно стварање услова за њихово учешће у процесу приватизације, али и за коришћење одговарајућих финансијских инструмената за подстицање виших облика билатералне економске сарадње. Почетак примене Уговора очекује се, након ратификације у парламентима обе државе.

Сличне теме

Мали обишао продавницу у Барајеву, која је прва у Србији прешла на нови систем  еФискализације

Мали обишао продавницу у Барајеву, која је прва у Србији прешла на нови систем еФискализације

Синиша Мали: Прелазни рок до краја априла за прилагођавање систему е-фактура

Синиша Мали: Прелазни рок до краја априла за прилагођавање систему е-фактура

Мали: За помоћ од 20 евра пријављено 99.157 грађана, исплата 7,8 и 9. децембра

Мали: За помоћ од 20 евра пријављено 99.157 грађана, исплата 7,8 и 9. децембра