Читај ми

Министар финансија разговарао са амбасадором Словеније

1/2

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали и амбасадор Републике Словеније у Србији Дамјан Бергант разговарали су данас о економској сарадњи две земље, за коју су констатовали да је добра, али и да има могућностима за њено даље унапређење.

Амбасадор Бергант је истакао да постоји доста предузећа из Словеније која раде у Србији и да постоји интерес словеначких инвеститора да овде улажу, док је министар Мали истакао да Србија подржава нове инвестиције и константно ради на побољшању привредног амбијента.

Синиша Мали је додао да је за Републику Србију важно свако ново радно место и свака страна инвестиција, и навео да је у првих седам месеци ове године наша земља привукла две милијарде и 72 милиона евра страних директних инвестиција.

Министар Синиша Мали је истакао да је Република Србија у време пандемије помогла привреду и грађане са три пакета економске подршке за ублажавање последица пандемије корона вируса, што је помогло да се очува ликвидност привреде са једне стране, а са друге стране да се помогне грађанима и покаже да нису сами и да је држава ту за њих.

Министар Мали и амбасадор Бергант су разговарали и о темама везаним за финансијски сектор, у којем има словеначког капитала.

Саговорници су подсетили и на преузимање „Комерцијалне банке“ а.д. Београд, од стране Нове Љубљанске банке (НЛБ) крајем 2020. године. Такође, министар је, по питању аквизиције Комерцијалне банке Бања Лука, која је у власништву НЛБ, рекао да је прошле седмице, на Скупштини акционара „Банке поштанска штедионица“ усвојена и послата необавезујућа понуда.

Министар финансија је рекао и да је у складу са Изменама и допунама Закона о осигурању, Влада Србије почетком септембра, донела Одлуку о преносу друштвеног капитала „Триглав осигурања“ а.д.о, чиме се решава питање друштвеног капитала у том друштву (0,12% од укупног капитала), и истакао да је то још једно испуњено обећање.

Сличне теме

Синиша Мали: Почела исплата 20 евра новчане помоћи државе

Синиша Мали: Почела исплата 20 евра новчане помоћи државе

Министарство финансија издало нови број часописа „Финансије“

Министарство финансија издало нови број часописа „Финансије“

Министар Синиша Мали са новим амбасадором Француске Пјером Кошером разговарао о заједничким капиталним пројектима

Министар Синиша Мали са новим амбасадором Француске Пјером Кошером разговарао о заједничким капиталним пројектима