Читај ми

Мали: Завршава се исплата 100 евра, испунили смо дато обећање

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали рекао је да се данас завршава исплата помоћи свим пунолетним држављанима наше земље у износу од 100 евра, те да је тиме испуњено дато обећање.

Мали је рекао да се од 15. маја до 5. јуна за помоћ пријавило укупно 4.325.500 грађана и оценио да је Влада Републике Србије том економском мером „погодила тачно у центар“.

„Укупно са пензионерима и са онима који су примали новчану социјалну помоћ, онима који су аутоматски добили 100 евра, то је 6.145.529 грађана Србије“, рекао је министар финансија.

Министар је навео да је тај новац већ у економским токовима наше земље.

„Већ се и купује роба, купују се производи и на такав начин смо покренули или допринели покретању наше економије након кризе са корона вирусом“, рекао је Мали.

Посебно му је, каже, драго што је Влада Србије обећање које је дала и испунила.

„У неком претходном периоду, са неким претходним владама, била су разна обећања, 1.000 евра, па биће, неће бити. Ми смо били скромнији, рекли смо имамо 100 евра могућност да подржимо и помогнемо сваког пунолетног грађанина Србије. Ми смо тај новац исплатили, односно то обећање смо испунили“, поручио је министар финансија.

Прецизирао је да је остало само да се исплате они грађани који су се пријављивали за помоћ од 100 евра у четвртак или у петак, што је око 74.000 људи.

Данас у потпуности завршавамо са тим програмом, а сам Програм економских мера који је усмерен и ка привреди, а који је вредан 5,1 милијарду евра, и даље траје. Ми смо прошле недеље исплатитили други минималац за 235.000 предузећа, укупно је 1.050.000 радника добило минималну зараду од Владе Србије. Још једну минималну зараду исплатићемо почетком јула. Тиме ћемо заокружити цео програм економских мера“, каже Мали.

Он је подсетио да је Србија апсолутни рекордер у Европи по питању стопе раста економије у првом кварталу, али и да немамо масовна отпуштања и да смо избегли најцрње сценарије који су се догодили у САД и неким другим земљама Европе.

„Сачували смо запосленост, сачували смо наше фабрике, наше производне погоне, са пуним правом очекујемо да, уколико будемо марљиви, вредни, радни, до краја године имамо највишу стопу раста нашег БДП-а у Европи“, закључио је министар финансија.

Сличне теме

Мали: До краја следеће недеље сви пријављени грађани добиће првих 30 евра помоћи

Мали: До краја следеће недеље сви пријављени грађани добиће првих 30 евра помоћи

Поповић: Република Србија је посвећена стварању доброг привредног амбијента

Поповић: Република Србија је посвећена стварању доброг привредног амбијента

Мали се састао са регионалним директором компаније Ванси Ерпортс

Мали се састао са регионалним директором компаније Ванси Ерпортс