Читај ми

Мали: У суботу последње извлачење у овом кругу, а на јесен ново коло наградне игре „Узми рачун и победи“

1/4

Први потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали потписао је данас уговоре са добитницима станова у четвртом извлачењу овог круга награде игре „Узми рачун и победи“, и том приликом најавио ново коло наградне игре за јесен ове године.

Уговори су потписани са Биљаном Бакић из Ужица, добитницом трособног стана од 71 квадрата, и Александром Љубићем из Београда који је добио трособан стан од 75 квадрата. Оба стана се налазе у насељу Земунске капије. 

У суботу, 8. јуна, биће извучена и последња два, од укупно десет нових власника станова у Београду.

Министар Мали је, након потписивања уговора у Влади Србије, честитао Биљани, Александру и њиховим породицама на вредним наградама, и позвао грађане да наставе да прикупљају фискалне рачуне.

„Остало је још једно извлачење, у суботу, 8. јуна и позивам грађане да наставе да играју ову наградну игру и да узимају фискалне рачуне сваки пут када обаве неку куповину. На тај начин градимо једну успешнију и уређенију Србију, а наплатом пореза обезбеђујемо новац за оно што је за грађане најважније, а то је подизање плата и пензија, изградња болница, вртића, путева, брзих пруга...“, рекао је Мали. 

Он је подвукао да Србија може да иде напред само са уређеним фискалним системом, и додао да је поносан што су грађани прихватили електронски начин наградне игре, те што уместо слања рачуна у папирном облику, сада то раде скенирањем QR кодова. 

Према његовим речима, у систему се налази више од 82 милиона рачуна и 100 милиона јединствених кодова, што доказује да је дигитализација наградне игре постигла прави успех. 

„Подсетићу грађане и да им се, сваки пут када плате картицом, тај код рачуна дупло приликом извлачења у наградној игри“, навео је Мали.

Министар је најавио ново коло наградне игре за јесен, при чему ће се сваки рачун који се од данас па до јесени изда, рачунати приликом новог извлачења. Дакле, рачуни ће моћи да се шаљу у континуитету, до новог круга наградне игре на јесен. 

Мали се учесницима у наградној игри захвалио што су узимали фискалне рачуне приликом куповине, истичући да је то веома одговоран потез. На тај начин се подиже свест свих грађана Србије да је то нормалан, уобичајен поступак приликом куповине. 

„Желимо сваке године још више да уређујемо порески систем, а са друге стране да дижемо свест када је реч о борби против сиве економије. Морамо да имамо нулту толеранцију према сивој економији, а ово је један од начина“, истакао је Мали и додао да се преузимају и друге системске мере како би се на прави начин изборили са овим питањем. 

Добитница стана Биљана Бакић истакла је да је мислила да је овако нешто немогуће да се догоди баш њој, али је ипак играла наградну игру.

„Сакупљали смо рачуне супруг и ја. Супруг је био у тој куповини у Чајетини где је куповао потрепштине за стан, и планирамо после одласка у Ужице да одемо до њих да им се захвалимо“, рекла је Бакић, уз напомену да се у породици није још разговарало шта ће са станом, али да има две кћерке које живе у Београду.

Александар Љубић, други добитник стана је рекао да је увек мислио да неко други побеђује и да није могао ни да замисли да ће се његово име појавити на екрану. 

„Код нас је то породични спорт, ми сви прикупљамо рачуне. Овај рачун је узео мој син и откад је извучен, он ме сваки дан подсећа да је он донео тај стан. У питању су купљене три пљескавице, три пута по 350 динара, а рачун је био укупно 1.050 динара. Желим да пошаљем поруку свима да учествовање у овој игри даје шансу да добијете стан и да треба да покушате да остварите неке своје снове које сам ја данас остварио“, поручио је Љубић. 

Он је додао да ће његова породица наставити да игра и да узима рачуне, и да сматра да је фискална дисциплина потребна овој земљи. 

Ово је шести циклус наградне игре „Узми рачун и победи“, која се организује од 2017. године. До сада је, укључујући и данашња два стана, додељено, 73 стана у Београду.

Последња емисија у овом колу у којој ће бити додељена два стана у Београду, од којих је један и највеће квадратутре, ће бити емитована у суботу у 17.45 часова на Другом програму РТС-а.

Сличне теме

Синиша Мали:  Микро бизниси имају велики утицај на привредни раст и развој целе економије

Синиша Мали: Микро бизниси имају велики утицај на привредни раст и развој целе економије

Мали потписао уговoрe са представницима француског трезора и конзорцијумом Suez-Vinci

Мали потписао уговoрe са представницима француског трезора и конзорцијумом Suez-Vinci

Синиша Мали: Наставак наградне игре „Узми рачун и победи“ на јесен

Синиша Мали: Наставак наградне игре „Узми рачун и победи“ на јесен