Читај ми

Мали: Настављамо борбу против сиве економије, наредне године наставак наградне игре „Узми рачун и победи“

1/4

Потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали потписао је данас уговоре са добитницама два стана у Београду, извученим у последњем, петом колу другог циклуса наградне игре „Узми рачун и победи“ и том приликом за наредну годину најавио наставак наградне игре, која има велику улогу у сузбијању сиве економије.

Министар је потписао уговоре са Ивом Раичевић из Београда, која је освојила трособан стан на Новом Београду, у Блоку 63, и са Мирјаном Марковић Пашић из Обреновца, добитницом четворособног стана, такође на Новом Београду.

„Завршен је и други циклус наградне игре „Узми рачун и победи“. Поделили смо десет вредних станова, али оно што је много важније је да смо подигли свест грађана око тога да треба да узимају фискалне рачуне“, рекао је Мали.

Он је честитао Иви и Мирјани, и њиховим породицама, на освојеним наградама и пожелео им пуно лепих и срећних тренутака у новим становима.

Наводећи да је пристигло 285 милиона рачуна, министар Мали је истакао да су имале пуно среће јер су баш њихови рачуни извучени.

„Урадили смо велику ствар. Градимо уређену, лепшу, бољу Србију. Треба да се изборимо на прави начин са сивом економијом“, рекао је Мали. 

Он је још једном упутио молбу свим грађанима Србије да без обзира на наградну игру, сваки пут када су у продавници или било где другде, узму фискални рачун.

„Ако их не узмемо, само појединац који вам није издао рачун добија, док сви остали губе. Од тих фискалних рачуна, тог дела пореза који се слива у буџет, градимо школе, болнице, вртиће и ауто–путеве, подижемо плате, пензије. У интересу свих нас је да нам земља буде још уређенија и да на прави начин победимо сиву економију“, рекао је Мали.

Подсећајући да је други циклус наградне игре завршен, министар је истакао да су у току припреме да се следеће године крене са новом наградном игром „Узми рачун и победи“. 

„Хоћу то већ сада да најавим тако да грађани наставе да скупљају фискалне рачуне, јер идемо са још једном наградном игром наредне године како би се заједно изборили са неиздавањем фискалних рачуна и сивом економијом“, рекао је Мали.

Мирјана Марковић Пашић каже да су и даље у шоку и да још увек нису договорили шта ће са добијеним станом. 

„Живели смо као подстанари тако да је ово нешто што нам је баш било потребно. Али, још увек се ништа нисмо договорили“, рекла је она.

Каже и да им је срећу донео рачун од 929 динара из марта месеца, али да не зна шта су том приликом купили.

„Ми смо се баш потрудили. Сви смо били упорни. Породично смо слали рачуне. Послали смо неколико десетина хиљада рачуна“, рекла је, и додала да је неколико дана пре извлачења добила и посао као помоћни радник у обданишту.

Стан у Београду добила је и Ива Раичевић, и то захваљујући Скандинавки и рачуну од 140 динара.

„Нисам гледала извлачење. Када су ме позвали то је био потпуни шок“, рекла је Раичевић и додаје да је послала пар хиљада рачуна.

Каже и да се још нису слегли утисци, да су и даље под адреналином, као и да још нису одлучили да ли ће се преселити у нови стан.

Што се тиче наградног фонда, као и у првом циклусу, и сада је, од 14. октобра, када је почео други круг па до 11. новембра када је одржано последње извлачење, током пет кола, подељено укупно десет станова у Београду - шест у насељу Земунске капије и четири у Блоку 63 на Новом Београду. Укупна вредност наградног фонда износила је 1.682.035,07 евра.

Сличне теме

Потписан Споразум о сарадњи и узајамној помоћи у царинским питањима Србије и Велике Британије

Потписан Споразум о сарадњи и узајамној помоћи у царинским питањима Србије и Велике Британије

Синиша Мали: Србија ће наставити да спроводи своју агенду раста

Синиша Мали: Србија ће наставити да спроводи своју агенду раста

Министри Синиша Мали и Никола Селаковић представили нову музејску четврт у Београду

Министри Синиша Мали и Никола Селаковић представили нову музејску четврт у Београду