Читај ми

Мали: Исплата 30 евра од 1. новембра, а 20 евра у децембру

Под слоганом „Моја држава ме поново подржава“, Министарство финансија најавило је да до краја године пунолетне држављане Републике Србије очекује исплата новчане помоћи у износу од 30 плус 20 евра.

Наиме, у циљу континуиране подршке становништву услед пандемије вируса COVID-19, Влада Републике Србије омогућава свим пунолетним држављанима Републике Србије, који имају пребивалиште на територији Републике Србије и важећу личну карту, да до краја године добију поменуту новчану помоћ.

Министар финансија Синиша Мали рекао је да је ова новчана помоћ део трећег пакета подршке привреди и грађанима, те да су досадашњи пакети помоћи спасили српску привреду.

„Настављамо да помажемо наше грађане, па ћемо тако осим 30 евра, што је други део помоћи из маја ове године, исплатити и додатних 20 евра у месецу децембру. Исплата 30 евра ће кренути већ од 1. новембра. Такође, наши најстарији суграђани могу да очекују још 20.000 динара у фебруару или марту наредне године. Показали смо колико је држава јака за време кризе и да у сваком тренутку грађани могу да се ослоне на своју земљу“ – рекао је министар финансија Синиша Мали.

Лицима која су стекла право на исплату помоћи у износу од 30+30 евра, биће исплаћено 30 евра од 1. новембра, као други, преостали, део помоћи из маја ове године, а потом и додатних 20 евра средином децембра, по средњем курсу Народне банке Србије.

Сви грађани који су се у мају месецу пријавили за новчану помоћ у износу од два пута по 30 евра, не треба поново да подносе пријаву јер ће им и допунска помоћ од 20 евра, бити аутоматски уплаћена. Такође, корисници пензија, примаоци новчане социјалне помоћи и лица у Заводу за извршење кривичних санкција добиће новчану помоћ без подношења пријаве. 

Остали пунолетни држављани Републике Србије, са пребивалиштем на територији Републике Србије и важећом личном картом, који се претходно нису пријавили, а желе да добију допунску новчану помоћ у износу од 20 евра у динарској противвредности, као и они који су у међувремену стекли право на помоћ (било да су постали пунолетни или добили држављанство, пребивалиште и личну карту), могу да се пријаве на порталу Управе за трезор, на адреси idp.trezor.gov.rs у периоду од 15. до 30. новембра 2021. године. Након уношења основних личних података (ЈМБГ, број личне карте и име банке), биће им заведена пријава чији ће статус моћи да провере на наведеном порталу. Након обраде пријаве, пријављени држављани ће износ допунске новчане помоћи моћи да подигну са свог или наменског рачуна.

Уколико је грађанин, након што је добио први део новчане помоћи од 30 евра у мају месецу, променио банку и угасио рачун, у првобитној банци ће му бити отворен наменски рачун на који ће му бити уплаћен други део новчане помоћи.

Сличне теме

Мали: Издвајања за нове мере резултат уштеда у буџету и одговорне политике

Мали: Издвајања за нове мере резултат уштеда у буџету и одговорне политике

Успешно уговорени сви пројекти за први део програма ИПА 2020

Успешно уговорени сви пројекти за први део програма ИПА 2020

Потпредседник Владе Синиша Мали разговарао са председником Одбора директора Азијске инфраструктурне инвестиционе банке

Потпредседник Владе Синиша Мали разговарао са председником Одбора директора Азијске инфраструктурне инвестиционе банке