Пореска Управа упутила опомене пред блокаду Симпу и Галеници
20.08.2013.

Министарство финансија и привреде обавештава јавност да је Пореска управа упутила опомене пред блокаду рачуна компанијама Симпо и Галеника.

Истовремено, Министарство финансија и привреде дало је рок Симпу да се најкасније до четвртка, 22. августа 2013. године, јави Пореској управи са захтевом за конверзију пореског дуга у капитал државе или да свој порески дуг од 5,76 милијарди динара измире на други начин, у складу са законом.

Уколико компанија Симпо и овај пут не изврши своју законску обавезу, Пореска управа ће већ у петак, 23. августа, блокирати њихов рачун и извршити принудну наплату пореског дуга.

У току данашњег дана менаџмент компaније Галеника обавестио је Министарство финансија и привреде да је ова државна компанија спремна да измири свој порески дуг у износу 213,3 милиона динара и да ће одмах почети са сукцесивним уплатама пореског дуга до његовог коначног измирења.

Међутим, уколико Галеника не изврши ову обавезу, Пореска управа ће, у складу са законом, блокирати и њихов рачун.

Министарство финансија и привреде и Пореска управа на овај начин настављају да стриктно спроводе нулту толеранцију на неплаћање пореза коју је увео министар Динкић.