Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Крстић : Буџет за 2014. садржи неопходне мере и социјално је одговоран
02.12.2013.

“Предлог буџета за 2014. састављен је одговорно и реално јер се први пут приказује комплетан дефицит који ће износити 7,1 одсто БДП-а”, рекао је министар финансија Лазар Крстић на седници Одбора Скупштине Србије за финансије.

Министар је објаснио да се у Предлогу буџета приказује све што је раније било "испод црте", а односило се на гаранција јавним предузећима, на шта су указивале и међународне институције.

“Предлог буџета за 2014. годину садржи неопходне мере и социјалну одговорности и осликава план који је Влада одлучна да спроведе, а укључује одговорно понашање у јавном сектору и решавање проблема у банкама", рекао је Крстић.

Министар каже да је Влада одлучна да за три, до четири године сузбије "сиву економију" за шта су први кораци већ учињени.

Представљајући предложени пакет финансијских закона о којим ће посланици расправљати заједно с предлогом буџета, Крстић је рекао да ће бити ограничено запошљавање у јавном сектору где је запослено 750.000 људи, што је више него што је Влада процењивала.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд