Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Dinkić: Završavam svoj mandat sa uvedenom nultom tolerancijom na neplaćanje poreza
22.08.2013.

„Ja ću završiti ovaj ministarski mandat sa kompletno uvedenom nultom tolerancijom na neplaćanje poreza u državi. Sledeće nedelje nijedno preduzeće neće biti u statusu poreskog dužnika. Ili će plaćati porez, ili će biti blokirani ili će biti u statusu reprogramiranja duga“, izjavio je danas u Kragujevcu ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

„Ponavljamo da je nulta tolerancija na neplaćanje poreza uvedena kako bi se uvela poreska disciplina u zemlji i ona važi za sve, bez izuzetaka“, naglasio je Dinkić.

Osvrnuvši se pitanje poreskih dugovanja kompanije Simpo, Dinkić je poručio da ta kompanija treba da počne da se ponaša u skladu sa zakonom, kao i sva ostala privatna preduzeća koja redovno plaćaju svoje poreske obaveze.

„Kompanija Simpo već godnama ne plaća poreze, pre 4 godine su obmanuli ministarstvo i Vladu Srbije da se nalaze u procesu reorganizacije i pronalaženja strateškog partnera kojeg zapravo i nisu tražili, a zatim su pre dva dana obmanuli javnost da nisu dobili opomenu Poreske uprave, što je lako demantovati jer postoji kopija te opomene“, izjavio je Dinkić.Ministar Dinkić je kazao da je kompanija Galenika iskazala spremnost da reguliše svoj poreski dug i da su ušli u taj proces koji bi trebalo da bude završen u roku od nekoliko dana.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd