Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Saopštenja
Verzija za štampu
Poreska Uprava uputila opomene pred blokadu Simpu i Galenici
20.08.2013.

Ministarstvo finansija i privrede obaveštava javnost da je Poreska uprava uputila opomene pred blokadu računa kompanijama Simpo i Galenika.

Istovremeno, Ministarstvo finansija i privrede dalo je rok Simpu da se najkasnije do četvrtka, 22. avgusta 2013. godine, javi Poreskoj upravi sa zahtevom za konverziju poreskog duga u kapital države ili da svoj poreski dug od 5,76 milijardi dinara izmire na drugi način, u skladu sa zakonom.

Ukoliko kompanija Simpo i ovaj put ne izvrši svoju zakonsku obavezu, Poreska uprava će već u petak, 23. avgusta, blokirati njihov račun i izvršiti prinudnu naplatu poreskog duga.

U toku današnjeg dana menadžment kompanije Galenika obavestio je Ministarstvo finansija i privrede da je ova državna kompanija spremna da izmiri svoj poreski dug u iznosu 213,3 miliona dinara i da će odmah početi sa sukcesivnim uplatama poreskog duga do njegovog konačnog izmirenja.

Međutim, ukoliko Galenika ne izvrši ovu obavezu, Poreska uprava će, u skladu sa zakonom, blokirati i njihov račun.

Ministarstvo finansija i privrede i Poreska uprava na ovaj način nastavljaju da striktno sprovode nultu toleranciju na neplaćanje poreza koju je uveo ministar Dinkić.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd