Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Саопштења
Верзија за штампу
Пореска Управа упутила опомене пред блокаду Симпу и Галеници
20.08.2013.

Министарство финансија и привреде обавештава јавност да је Пореска управа упутила опомене пред блокаду рачуна компанијама Симпо и Галеника.

Истовремено, Министарство финансија и привреде дало је рок Симпу да се најкасније до четвртка, 22. августа 2013. године, јави Пореској управи са захтевом за конверзију пореског дуга у капитал државе или да свој порески дуг од 5,76 милијарди динара измире на други начин, у складу са законом.

Уколико компанија Симпо и овај пут не изврши своју законску обавезу, Пореска управа ће већ у петак, 23. августа, блокирати њихов рачун и извршити принудну наплату пореског дуга.

У току данашњег дана менаџмент компaније Галеника обавестио је Министарство финансија и привреде да је ова државна компанија спремна да измири свој порески дуг у износу 213,3 милиона динара и да ће одмах почети са сукцесивним уплатама пореског дуга до његовог коначног измирења.

Међутим, уколико Галеника не изврши ову обавезу, Пореска управа ће, у складу са законом, блокирати и њихов рачун.

Министарство финансија и привреде и Пореска управа на овај начин настављају да стриктно спроводе нулту толеранцију на неплаћање пореза коју је увео министар Динкић.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд