Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Demanti upućen danas dnevnom listu Kurir
04.08.2013.

Najoštrije i u potpunosti demantujemo senzacionalističke navode iz današnjeg dnevnog lista Kurir, po kojima je ministar Dinkić navodno dao nalog da budžetska inspekcija krene u kontrolu sprovođenja javnih nabavki u Ministarstvu unutrašnjih poslova, a radi navodne želje za osvetom premijeru Ivici Dačiću.
Apsolutno je netačno da je Ministarstvo finansija ili bilo ko iz tog ministarstva naložio da budžetska inspekcija kotroliše trošenje novca u Ministarstvu unutrašnjih poslova.
Takvi planovi ne postoje, niti su ikada postojali.

Ministar Dinkić, kao ministar finansija i privrede, nikada nije koristio instituciju koju vodi za međustranačke i dnevno političke borbe. To nije radio ni u prošlosti, niti će to ikada činiti, a to dobro znaju i oni koji su ovaj tekst podmetnuli u današnjem Kuriru.
Sve državne institucije moraju biti isključivo u službi naroda i nacionalnih interesa, a nikako instrument međustranačkih borbi.

Poznavajući ministra Mlađana Dinkića, ujedno i lidera partije kojoj pripadam, za njega su događaji od prošle nedelje daleka prošlost i on je čovek koji se već okrenuo ka budućnosti.

državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede
Aleksandar Ljubić

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd