Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Italijanska kompanija “Veronesi” hoće da ulaže u “Agroživ”
18.07.2013.

“Ono što je Fijat u automobilskoj industriji, to je kompanija Veronesi u prehrambenoj industriji, ne samo Italije, nego i čitave Evrope”, rekao je ministar Dinkić posle potpisivanja Memoranduma o razumevanju o saradnji između italijanske kompanije Veronezi (Veronesi) i preduzeća Agroživ iz Žitišta. Memorandum su potpisalii ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, predsednik Veronezi Holdinga Bruno Veronezi i direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

Ministar Dinkić istakao je da je Italija za Srbiju trgovinski partner broj jedan.

” Ubeđen sam da ćemo dolaskom kompanije “Veronese” dobiti ne samo novu tehnologiju, već i daleko veći obim prouzvodnje i izvoza”, rekao je ministar.

“Agroživ sada godišnje proizvodi oko 13 miliona pilića, a Veronezi ima ambiciju da to poveća na 100 miliona”, rekao je Dinkić i dodao da se radi o velikoj kompaniji koju zanimaju samo veliki brojevi, a vladu zanima da što bolje iskoristi potencijale u poljoprivredi.

Dinkić je rekao da je “Veronez”i jedna od najvećih prehrambenih kompanija u Italiji i Evropi, i da je zainteresovana da preuzme Agroživ.Prema njegovim rečima, u narednim mesecima ta kompanija izvršiće detaljnu pravnu i ekonomsku analizu “Agroživa”, i ako se sve bude odvijalo po planu, početkom sledeće godine bi mogle da se očekuju značajne investicije.Predsednik “Veronezi Holdinga” Bruno Veronezi istakao je da je ta kompanija došla u Srbiju da bi ispitala kakve su mogućosti u proizvodnji mesa, kao i u razvijanju zaedničke saradnje sa Agroživom.

Javno preduzeće Srbijagas postalo je vlasnik kompanije Agroživ krajem 2010. godine, posle sklapanja kupoprodajnog ugovora vrednog 11,3 miliona evra.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd