Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Саопштења
Верзија за штампу
Петковић: 53. Међународна трка „Кроз Србију 2013“ имаће велики историјски значај
31.05.2013.

53. Међународна трка „Кроз Србију 2013“ као једна од најзначајнијих спортских манифестација у Србији ове године се одвија под слоганом "Туризам, култура и бициклизам заједно – путевима римских императора". ,,Посебно нам је драго што је овогодишње такмичење посвећено обележавању великог јубилеја 17 векова од потписивања Миланског едикта и што се ова два важна пројекта међусобно преклапају и подржавају. Поново имамо прилику да свету представимо наш спорт, туристичке потенцијале, културу и обичаје. Сигурни смо да ће учесници из других земаља, упознати и осетити нашу традиционалну љубазност, увидети зашто је добро посетити Србију“, изјавио је Петковић на конференцији за новинаре у Туристичкој организацији Србије.

Међународна трка кроз Србију на којој се очекује око 120 бициклиста одржаће се од 11. до 16. јуна 2013.године, биће дуга око 900 километара са 18 пролазних циљева и кретаће се путевима Римских императора од Медијане, преко Феликс Ромулијана, према Виминацијуму и Сирмијуму до Сингидунума. Поред тога што ће трка бити веома узбудљива у такмичарском смуслу, она ће такође бити идеална прилика за посетиоце да виде и науче нешто о нашој земљи, о археолошким налазиштима и местима која су важна за светску историје цивилизације, а која се налазе на територији наше земље.

Трка „Кроз Србију“ је манифестација од значаја за Републику Србију, а подршку пружају Министарство финансија и привреде, Министарство омладине и спорта, Министарство унутрашњих послова и Министарство културе и информисања.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд