Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Матић: Факултети који школују ИТ стручњаке да повећају квоте
22.05.2013.

Проблем са недостататком ИТ стручњака не постоји само у Србији већ у целом свету и постоји план са факултетима који образују ове кадрове да повећају квоте, изјавила је данас саветница у Министарству финансија и привреде Јасна Матић.

Она је гостујући на РТС-у нагласила да су сви инвеститори из ИТ сектора који су дошли у Србију јако задовољни квалитетом људи које могу да запосле и брзином којом их могу да запосле."Недостатак експерата у овој области је присутан у целом свету. Нама су током посете Аметиуци у Мајкрософту рекли да они у сваком тренутку имају један број радних места који не могу да попуне", навела је Матић.

Она је нагласила да је у Европи направљена велика коалиција између држава, министарстава, али и привреде, али да се и у Србији ради на томе.

"Код нас је предвиђено да направимо институционалну сарадњу поривреде и факултета, како млади не би морали да се дошколовавају. Такође, подршка развоју ове области је и Стратегија подршке информационим технологијама која је усвојена пре два месеца", навела је саветница у министарству финансија.

Ово министарство је заједно са Инфостудом покренуло акцију "Студирај и ти ИТ", како би се приближило младима , али и њиховим родитељима колико ова града нуди могућности у запошљавању.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд