Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Саопштења
Верзија за штампу
Након упозорења сви се пријавили у регистар
16.05.2013.

Након упозорења министра финансија и привреде Млађана Динкића коначно су сви корисници буџетских средстава испунили своју законску обавезу и пријавили се у јединствени систем Трезора. На овај начин биће контролисано поштовање преузетих новчаних обавеза и рокова плаћања за преко 9000 директних и индиректних буџетских корисника на републичком и локалном нивоу, а у оквиру Закона о роковима измирења новчаних обавеза у комерцијалним трансакцијама.

Министар Динкић пре два дана је упутио хитан допис свим државним институцијама у којем их је подсетио на законску обавезу евидентирања преузетих новчаних обавеза и упутио упозорење да ће свима који буду кршили одредбе бити обустављене све исплате.

Министарство финансија и привреде ће успоставити строгу финансијску дисциплину јер без ње нема ни јаке државе. Да би могли да смањимо буџетски дефицит и јавни дуг неопходно је да имамо штедљивију државу на свим нивоима, јер ће тако имати корист и грађани и привреда.

Закон о роковима измирења новчаних обавеза у комерцијалним трансакцијама ступио је на снагу 31. марта ове године. Регистар Управе за трезор мора да има ажурну евиденцију како би био у могућности да прати измирење рокова плаћања по преузетим новчаним обавезама државних инстуција, локалних самоуправа, домова здравља, школа али и свих других корисника буџетског новца.

Министарство финансија и привреде ће по истеку законских рокова на свом сајту објављивати списак институција које нису испуниле своје законске обавезе и којима је обустављен трансфер средстава.

Према подацима Управе за трезор укупно је 3.235 индиректних и директних корисника буџета на републичком нивоу и 5.920 индиректних и директних корисника буџета на локалном нивоу.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд