Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Gucci i Puma u Srbiji
15.05.2013.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić potpisao je danas sa Jean-François Palusom, izvršnim direktorom Kering grupe, ugovor o podsticanju direktnih investicija ove kompanije, koja će u Rumi uložiti 6 miliona evra i zaposliti 120 radnika u proizvodnji za brendove kao što su Gucci, Puma, Yves Saint Laurent.

Ministar Dinkić je rekao da je Srbija dobila još jednog jakog investitora, a fabrika kože iz Rume najboljeg mogućeg strateškog partnera.„Ovo je sličan poduhvat u industriji kože i obuće, kao što smo imali svojevremeno kad smo doveli Fijat u Zastavu. Ono što je Fijat za Zastavu to je Kering grupa, odnosno Gucci za fabriku kože u Rumi, dakle, najbolji mogući strateški partner. Vlada Srbije snažno podržava razvoj industrije, ono što je važno jeste da će 120 ljudi ovde imati siguran posao i sigurne plate, a proizvodi brendova poput Guccija i Pume koji će se ovde proizvoditi, prodavaće se u celom svetu“, izjavio je ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić i dodao da će realizacijom ove investicije Srbija imati bolji imidž u svetu, a Ruma postati privlačnija za ostale investitore.

Ministar je kazao da će fabrika raditi u skladu sa najmodernijim svetskim standardima i da su predviđene i investicije u zaštitu životne sredine.

„Prvi put, u ovoj fabrici biće izgrađen čistač otpadnih voda, što je bio u Rumi jedan od većih problem u prethodnim decenijama“, rekao je Dinkić.

Ministar finansija i privrede je čestitao rukovodstvu opštine na novom investitoru, a radnicima poželeo uspeh u radu.

Kering grupa je u Rumi kupila kožaru, gde će obnoviti fabriku za proizvodnju kožne galanterije luksuznih brendova, a za svakog novozaposlenog Vlada Srbije je kroz Program finansijske podrške odredila subvencije od 8.000 evra.

Investitor, Kering je svetski lider na polju odeće i modnih dodataka koji je razvio grupu jakih luksuznih, sportskih i lajfstajl brendova: Gucci, Bottega Veneta, Saint Laurent, Alexander McQueen, Balenciaga, Brioni, Christopher Kane, Stella McCartney, Sergio Rossi, Boucheron, Girard-Perregaux, JeanRichard, Qeelin, Puma, Volcom, Cobra, Electric i Tretorn.

Kering grupa je prisutna u više od 120 zemalja. U 2012. ostvarili su prihod od blizu 10 milijardi evra i imaju 33.000 zaposlenih.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd