Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Dinkić: Tražimo podršku za naša mala i srednja preduzeća
10.05.2013.

„Podrška malim i srednjim preduzećima i podsticanje proizvodnje jeste osnovni prioritet svih zemalja, kao i podsticanje industrija zasnovnih na znanju, teme su koje dominiraju ovogodišnjom konferencijom Evropske banke za obnovu i razvoj, a upravo te dve teme su ključne za dalji razvoj Srbije“, izjavio je danas u Istanbulu ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić gde prisustvuje dvodnevnoj konferenciji Evropske banke za obnovu i razvoj.

Ministar Dinkić se danas sastao sa predsednikom EBRD Sumom Čakrabatijem, direktorom EIB Massa Bernucci, guvernerom CEB-a (Council of Europe Development Bank) Rolf Wenzel, švajcarskim guvernerom Schneider Ammann, kao i sa predstavnicima IFC.Dinkić je rekao da je Srbija jedna od retkih zemalja koja je u prvom kvartalu ove godine napravila rast BDP-a od dva odsto.

„Srbija je napravila skroman rast BDP-a, ali nama to nije dovoljno. Mi smo nezadovoljni tim rezultatom. Srbija treba da raste brže i da se razvija, jer svesni smo da imamo neravnomeran razvoj. U našoj zemlji automobilska industrija vuče razvoj, ali moramo da pomognemo sada i drugim sektorima“, ocenio je Dinkić.

„Upravo sam ovde razgovarao pre svega o podršci privatnom sektoru, malim i srednjim preduzećima, kako bi se pokrenula proizvodnja, jer državi ne treba pomoć, već moramo da se okrenemo privrednicima, našim malim i srednjim preduzećima i o tome sam danas razgovarao sa predsednikom EBRD Sumom Čakrabatijem, kao i na sastanku sa direktorom EIB Massa Bernucci“, kazao je Dinkić.

Ministar finansija i privrede govorio je danas i na Okruglom stolu o investicionim prilikama i mogućnostima u Srbiji, koji je organizovan u okviru ovogodišnje konferencije EBRD u Istanbulu, koji je bio izuzetno posećen i izazvao je veliku pažnju učesnika godišnje skupštine.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd