Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Саопштења
Верзија за штампу
„Cuicina Romana“ - римска кухиња у Виминацијуму од данас отворена за посетиоце
25.04.2013.

Државни секретар у Министарству финансија и привреде, задужен за туризам др Горан Петковић обишао је данас визиторски центар Арехеолошког парка Виминацијум и том приликом свечано отворио „Cuicina Romana“ - римску кухињу која ће омогућити промоцију римске културне баштине у оквиру пројекта „Путевима римских императора“.

„Министарство финансија и привреде помогло је опремање кухиње и трпезарије у укупној вредности од 20 милиона динара, али никако не треба заборавити и средства и рад који су уложени од стране запослених и ангажованих на самом локалитету“, изјавио је Горан Петковић и додао да се као резултат тог рада овде може видети јединствена археолошка грађа и историјско наслеђе, као и то да ће туристи од данас моћи да добију и врхунску угоститељску услугу.

Петковић је истакао да ће једна од сјајних прилика за промоцију Виминацијума бити представа поводом прославе 17 векова од Миланског едикта која ће 18. маја бити одржaна на римском амфитеатру у оквиру Виминацијума, као и током предстојећег тематског семинара на Дунаву.

“Ми ћемо 26. маја овде довести министре, стручњаке и све оне који се баве туризмом широм света. Београд је домаћин Извршног савета Светске туристичке организације и у склопу тог догађаја организоваћемо један тематски семинар на Дунаву током којег ћемо посетити Виминацијум и том приликом их угостити у овој римској кухињи”, изјавио је Петковић и изразио уверење да ће учесници семинара из Србије отићи са још једним величанственим утиском о томе шта Србија данас у туристичком и културном смислу може да понуди.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд